Nouă persoane mai erau internate, luni dimineaţă, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov şi una în Spitalul Militar din municipiu, din cele 36 care au fost transportate la unităţi spitaliceşti în urma accidentului petrecut, vineri seară, pe DN 73 A, după ce un autocar cu tineri s-a răsturnat între Pârâul Rece şi Râşnov. Poliţiştii rutieri au stabilit că accidentul s-a produs di cauza neadaptării vitezei la carosabilul alunecos, în condiţii de ploaie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit medicilor braşoveni, luni dimineaţă, din cele 36 de persoane transportate cu ambulanţele la spitale diin Braşov mai erau internate zece, din care nouă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, în secţiile de ortopedie, neurochirgie şi chirurgie plastică, şi o persoană în Spitalul Militar.

Medicii spun că pacienţii, care au diverse traumatisme, sunt în stare stabilă şi în afara oricărui pericol.

Potrivit Poliţiei Braşov, accidentul care a dus a răsturnarea autocarului între Râşnov şi Pârâul Rece s-a produs din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, respectiv carosabil alunecos în condiţii de ploaie abundentă. Astfel, autocarul s-a răsturnat din cauză că şoferul nu a redus viteza într-o curbă şi pe şoseaua umedă.

Poliţiştii braşoveni i-au întocmit şoferului dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Potrivit cercetărilor, firma de transport avea toate documentele în regulă. Totodată, în acest dosar vor fi făcute şi expertize tehnice pentru a se vedea dacă autocarul avea sau nu vreo defecţiune care ar fi putut duce la producerea accidentului.

"Potrivit cercetărilor, cauza accidentului este viteza neadaptată la condiţiile de drum. S-a deschis şi un dosar penal, dar verificările continuă pentru a stabili exact toate cauzele care ar fi putut duce la producerea accidentului“, a declarat Gabriela Dinu, purtător de cuvânt al Poliţiei Braşov.

În urma accidentului petrecut, vineri seară, pe DN 73 A, în judeţul Braşov, cinci persoane au fost rănite mai grav, două având traumatisme la coloană, iar trei la nivelul feţei, ceilalţi accidentaţi având diverse traumatisme la mâini şi la picioare.

Aflat, vineri seară, la locul accidentului petrecut între Pârâul Rece şi Râşnov, prefectul de Braşov, Marian Rasaliu, declara că au fost verificate toate documentele transportatorului şi că "se pare că sunt în regulă la prima vedere".

Întrebat despre cauzele producerii accidentului şi despre situaţia şoferului, prefectul a spus că "pur şi simplu" conducătorul auto a derapat şi a ieşit de pe şosea în condiţiile în care în zonă toată ziua plouase abundent.

Potrivit unei informări a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, în autocar se aflau 37 de persoane, români şi străini, inclusiv şoferul maşinii, care se îndreptau spre un teambuilding ce urma să aibă loc la o cabană din zona Râşnovului. Două dintre persoanele rănnite în accident au rămas încarcerate. Una dintre acestea, un cetăţean italian, a rămas cu o mână prinsă sub autocarul răsturnat, el fiind scos după o operaţiune a echipelor de intervenţie care a durat mai bine de două ore şi care s-a desfăşurat în condiţii dificile întrucât autocarul era într-o poziţie instabilă şi risca să să se răstoarne peste salvatori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.