Zeci de bombe şi proiectile au fost descoperite luni, în comuna Vânători, judeţul Vrancea, de doi cetăţeni care au ca hobby căutarea de vestigii de război. Muniţia a fost descoperită cu ajutorul detectoarelor de metale ale celor doi vrânceni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ISU Vrancea, luni, în urma unui apel primit la numărul unic de urgenţă 112, echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani a fost solicitată să intervină pentru preluarea unor elemente de muniţie rămase neexplodate pe raza comunei Vânători.

Ajunşi la faţa locului, pirotehniştilor le-au fost predate 4 bombe aruncător calibru 82 mm şi 30 de proiectile perforante calibru 37 mm, care se pare că provin din al Doilea Război Mondial.

Conform ISU Vrancea, muniţia a fost descoperită în Crângul Petreşti, cu ajutorul detectoarelor de metale, de doi cetăţeni care au ca hobby comun căutarea de vestigii de război. De altfel, cei doi nu sunt la prima descoperire de acest gen, ei găsind de-a lungul vremii numeroase bombe şi proiectile, dar şi alte bunuri valoroase precum două monede turceşti foarte vechi, din argint, din perioada lui Mustafa al III-lea, pe care le-au donat Muzeului Vrancea. Proiectilele descoperite au fost preluate şi transportate în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.