Jandarmii, poliţiştii şi voluntarii din localitatea vrânceană Negrileşti au intervenit, joi, pentru salvarea unui urs care a fost prins într-un laţ. Reprezentanţii Jandarmeriei au transmis că animalul nu a avut de suferit în urma incidentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Jandarmeriei Vrancea, joi, printr-un apel la 112 s-a anunţat că un urs se zbate într-un laţ în comuna Negrileşti. În urma solicitării, un echipaj de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea s-a deplasat acolo.

Ulterior, echipa mixtă compusă din jandarmi, poliţişti, voluntari S.V.S.U. Negrileşti, lucrători silvici de la Ocolul Silvic Soveja, lucrători de la Primăria Negrileşti şi medic D.S.V.S.A. au tranchilizat ursul, l-au eliberat din laţ, iar după ce s-a aşteptat să treacă efectul substanţelor tranchilizante acesta a fost eliberat în mediul său natural.

"Facem precizarea că ursuleţul nu a avut de suferit în urma evenimentului neplăcut. Deşi este doar un urs, dacă te întâlneşti cu el este bine să ştii că poate fi periculos, nu încerca să-i dai de mâncare, în prezenţa mirosurilor puternice poate deveni agresiv", au transmis, la finalizarea acţiunii, reprezentanţii IJJ Vrancea.

 

 

 

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.