Un urs de talie mare este prins în laţ, de circa 12 ore, în localitatea vrânceană Fitioneşti, însă jandarmii din Vrancea nu pot interveni pentru tranchilizarea şi eliberarea animalului pentru că în acest judeţ nu există o persoană specializată în folosirea armei necesare intervenţiei în astfel de cazuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jandarmii din Vrancea au fost anunţaţi duminică seară că în pădure la Fitioneşti, spre Mănăstirea Muşunoaiele, un urs de talie mare se zbate într-un laţ.

La faţa locului s-a deplasat o echipă de jandarmi care a delimitat perimetrul şi a restricţionat accesul persoanelor pentru că ursul se manifestă violent şi ar putea deveni periculos.

Jandarmii nu au putut interveni într un alt mod pentru tranchilizarea şi eliberarea ursului pentru că în judeţul Vrancea nu există nici o persoană specializată în folosirea armei tranchilizante. În aceste condiţii, în zonă sunt aşteptaţi jandarmii de la Covasna care vor adormi ursul, după care îl vor elibera din laţ, îi vor îngrijiri rana suferită după care îl vor elibera în natură.

Săptămâna trecută, un bărbat din judeţul Vrancea a fost rănit după ce a fost atacat de o ursoaică şi de puii ei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.