Un bărbat de 63 de ani din Vrancea, cu afecţiuni medicale, care s-a rătăcit în pădure unde plecase la cules de ciuperci, a fost salvat după o noapte petrecută în munţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Poliţiştii au fost sesizaţi vineri dimineaţă, în jurul orei 7.00, de o femeie, care a precizat că în cursul zilei de joi, în jurul orei 12.00, unchiul său, în vârstă de 63 ani, a plecat de acasă spre pădurea din apropierea locuinţei pentru a culege ciuperci şi nu a mai revenit. După sesizare, poliţiştii si jandarmii au demarat cercetări.

"Poliţiştii s-au mobilizat imediat şi au început să caute bărbatul. Astfel, în cel mai scurt timp a fost constituită o echipă operativă cu poliţişti din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Panciu, fiind demarate activităţile de căutare şi scotocire în zona împădurită indicată, pentru găsirea persoanei dispărute. La activităţile de căutare au fost mobilizaţi şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea.", transmite IPJ Vrancea.

În urma scotocirilor, echipele de căutare au reuşit să-l găsească pe bătrân, la circa 2 km de sat, în pădure, la marginea unui drum forestier.

Bărbatul s-a rătăcit şi, întrucât are afecţiuni medicale, nu a mai putut continua să meargă, noaptea petrecând-o în pădure, la adăpostul unor arbuşti.

"Nenea Chiţică, cum îl ştiu colegii de la post şi sătenii, ne-a spus că a stat ghemuit sub arbuşti, ca atunci când era copil, dar s-a temut, pentru că puterile l-au lăsat iar afecţiunile pe care le are îl fac să se deplaseze din zi în zi, mai greu", au relatat poliţiştii.

Bătrânul a fost dus la spital, unde a rămas internat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.