Trei persoane au fost reţinute de poliţiştii vrânceni, în urma a 12 percheziţii făcute, joi, în Bucureşti şi în judeţele Iaşi şi Vrancea, la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor suspecţi de evaziune fiscală şi spălare a banilor, prejudiciul în acest caz ajungând la aproximativ trei milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vrancea, poliţiştii au făcut 12 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Iaşi şi Vrancea, la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare a banilor, punând în executare opt mandate de aducere.

În perioada 2013 - 2016, suspecţii ar fi evidenţiat în actele contabile ale unor societăţi comerciale livrări şi achiziţii intracomunitare fictive către şi de la trei societăţi de tip ”missing trade” cu sediul în Bulgaria, marfa fiind vândută fără documente în ţară.

Firmele s-au sustras astfel de la plata obligaţiunilor la bugetul de stat, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ trei milioane de euro.

Trei bărbaţi - doi din Iaşi şi unul din Focşani - au fost reţinuţi, în urma audierilor, ei urmând să fie prezentaţi intanţei cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.