Opt persoane acuzate de contrabandă cu ţigări şi de constituire a unui grup infracţional organizat au fost reţinute de poliţiştii din Vrancea, în timp ce în cazul altor două a fost luată măsura controlului judiciar. Cei zece, dar şi alţi apropiaţi ai acestora, sunt acuzaţi că în decursul a aproape doi ani au vândut ilegal ţigări pe pieţele din Iaşi şi Vrancea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reţeaua de traficanţi de ţigări a fost destructurată de către poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea şi procurorii DIICOT Vrancea care au prins în flagrant delict, în municipiul Iaşi, mai multe persoane care ofereau spre comercializare 20.000 de  ţigarete de contrabandă.  La activităţi au participat şi poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale  -  IPJ Vrancea.

Din cercetări a reieşit că şapte bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 68 de ani, şi trei femei, cu vârste cuprinse între 40 şi 44 de ani, toţi din judeţul Iaşi, ar fi constituit un grup infracţional organizat specializat în contrabandă calificată cu ţigări, din Republica Moldova.

Membrii grupării infracţionale sunt bănuiţi că, în perioada martie 2015  - ianuarie 2017,  ar fi introdus în ţară mai multe baxuri de ţigări, pe care ulterior le-ar fi comercializat unor persoane din judeţele Vrancea şi Iaşi.

După acţiunea de prindere în flagrant, poliţiştii au făcut zece percheziţii la locuinţele acestora.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate alte 36.560 de ţigări de contrabandă, peste 14.000 de lei, 2.080 de euro şi 15 telefoane mobile, fiind indisponibilizat si un autoturism.

Cincisprezece persoane au fost duse la audieri, opt dintre acestea fiind reţinute pentru 24 de ore, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă calificată cu ţigări, urmând să fie prezentate Tribunalului Vrancea, cu propunere de arestare preventivă.

Totodată. faţă de alţi doi membri ai grupării a fost dispusă măsura controlului judiciar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.