Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman face verificări la o şcoală din Roşiorii de Vede, după ce o elevă din clasa a VI-a a ajuns la spital cu un traumatism la spate, fiind internată două zile şi având nevoie de două săptămâni de repaos, în urma unui incident produs în timpul orei de sport. Profesoara, care spune că îşi asumă responsabilitatea pentru incident, declară că abia ieşise din sala de sport împreună cu trei sferturi dintre copii, în timp ce câţiva elevi au rămas să strângă saltelele, iar o fată i-a pus unei colege o saltea în cap, s-a dezechilibrat şi a căzut peste ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeşean Teleorman, conducerea acestei instituţii a dispus verifcări la Şcoala "Zaharia Stancu", din Roşiorii de Vede, după ce, marţea trecută, o elevă din clasa a VI-a B a ajuns la spital cu leziuni în urma unui incident la ora de sport. Fetiţa a fost internată în spital din 22 până în 25 noiembrie, iar la externare medicii i-au recomnadat două săptămâni de repaos fizic.

Directorul şcolii "Zaharia Stancu", Gina Stăvărache, care este şi profesorul la ora căruia s-a petrecut incidentul, a declarat, marţi, corespondentuloui News. ro că este vorba despre un "incident nefericit produs între mai mulţi copii care s-au jucat la finalul orei".

Stăvărache a povestit că înaintea terminării orei, cu câteva minute, a ieşit din sala de sport cu trei sferturi dintre copii pentru a-i conduce pe aceştia către sala de clasă ca să-şi schimbe hainele.

"Ora de educaţie fiziză era pe sfârşite. Noi, de regulă, urcăm cu câteva minute înainte în clasă pentru ca elevii să se poată schimba fiindcă nu avem vestiare. Patru sau cinci dintre copii au răma în sală să-şi aşeze salteluţele pentru că ei le iau şi le aşează. Fetiţa  a rămas pe salteluţă, iar colegi de-ai ei au tras salteluţa în joacă spunându-i să se ridice. Am înţeles că una dintre fetiţe i-a pus salteluţa în cap, s-a dezechilibrat şi a căzut peste ea", a spus Stăvărache.

Aceasta a adăugat că-şi asumă responsabilitatea pentru producerea acestui incident şi că nu-şi doreşte ca elevii despre care a spus că sunt "speriaţi de ce întorsătură au luat lucrurile" să aibă de suferit.

Gina Stăvărache a precizat că părinţii copilului nu au depus o reclamaţie scrisă în urma incidentului, aceştia înţelegând că a fost vorba despre o joacă, iar mama fetiţei, de profesie medic, a cerut toate investigaţiile necesare pentru a se asigura că fiica sa nu este în pericol.

Directoarea şcolii a precizat că, în condiţiile în care eleva are recomandarea de a sta în repaos fizic 15 zile, aceasta nu a venit la şcoală în ultimele două zile, dar că probabil de săptămâna voiitoare se va prezenta din nou la cursuri.

Reprezentaţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleroman au precizat că instituţia a fost informată mai întâi verbal, apoi în scris despre incident şi că verifiăcările sunt în curs, astfel că nu pot furniza alte detalii despre împrejurările şi eventualele măsuri care vor fi luate în acest caz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.