Peste 1.000 de locuitori din comuna vasluiană Dragomireşti, afectată de inundaţii zilele trecute, au rămas fără apă potabilă după ce hoţii au demontat şi distrus transformatorul de 500 de kilograme de la staţia de tratare a apei cu intenţia de a-l fura, dar pe care l-au abandonat lângă stâlpul pe care era montat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Furnizarea apei potabile în sistem centralizat în localităţile Dragomireşti şi Poiana Petrei a fost întreruptă în urma sistării alimentării cu energie electrică a staţiei de tratare aflată în apropiere de primăria din localitate. În fapt, persoane căutate în prezent de poliţişti au demontat transformatorul de energie electrică amplasat pe un stâlp la aproximativ trei metri de sol, cu intenţia de a-l fura. Hoţii nu au mai reuşit să-l sustragă, abandonându-l chiar la baza stâlpului.

Transformatorul, cu o greutate de 500 de kilograme, a fost găsit în iarbă de către un paznic al primăriei, care a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a anunţat Poliţia.

”În vegetaţia din apropierea stâlpului a fost găsită abandonată şi o geantă cu scule, respectiv chei metalice şi un cleşte tip gură de lup. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru tentativă de furt calificat, fiind continuate cercetările pentru identificarea autorilor”, a declarat, luni, pentru News.ro responsabilul mass-media al Poliţiei Judeţene Vaslui, Loredana David.

Autorităţile din Dragomireşti susţin că realimentarea cu apă a celor două localităţi din comună nu se va face prea curând, având în vedere că respectivul transformator trebuie reparat sau înlocuit.

”După ce l-au demontat de pe stâlp, hoţii i-au rupt elemenţii de ceramică şi au scos şi cei 100 de litri de ulei din interior. Am discutat cu cei de la Delgaz şi mi-au spus că ne costă 20.000 de lei reparaţiile şi repunerea în funcţiune a transformatorul, o sumă foarte mare pentru comunitatea noastră, care şi aşa a fost lovită de furia naturii în aceste zile”, a precizat primarul comunei Dragomireşti, Dănuţ Iacob.

Comuna Dragomireşti a fost una dintre cele mai afectate din judeţul Vaslui în urma precipitaţiilor abundente căzute la sfârşitul săptămânii trecute. În localitatea Doagele, au existat 19 persoane evacuate, 15 fiind cazate temporar în căminul cultural din localitate, iar patru s-au refugiat la vecini. Toţi sinistraţii au putut reveni în casele lor a doua zi, odată cu retragerea apelor. Viitura a afectat în total zece case şi 38 de curţi, iar o porţiune de aproximativ 500 de metri de drum judeţean a fost inundat pe parcursul întregii nopţi de sâmbătă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.