Procurorii DIICOT şi poliţiştii au făcut 12 percheziţii, în Bârlad şi Iaşi, la persoane care se ocupau cu traficul de droguri. Cinci persoane au fost reţinute 24 de ore, acestea urmând să fie prezentate cu propunere de arestare preventivă în faţa magistraţilor de la Tribunalul Vaslui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Vaslui, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui, au documentat activitatea infracţională a 5 tineri, cu vârste între 18 şi 23 de ani, din municipiul Bârlad şi comuna Tutova, judeţul Vaslui, bănuiţi de trafic de droguri de risc şi mare risc, deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu şi efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. La data de 12 aprilie 2023, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui, împreună cu  procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui, au pus în aplicare 12 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiile Bârlad şi Iaşi”, se arată într-un comunicat DIICOT de joi.

Totodată, au fost puse în executare 10 mandate de aducere, persoanele depistate au fost duse la DIICOT Vaslui pentru a fi audiate.

”Din cercetări a reieşit că, începând cu luna septembrie 2021, persoanele bănuite ar fi vândut droguri de risc şi mare risc şi produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, tinerilor din municipiile Bârlad şi Iaşi. În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate, în vederea cercetării, diverse cantităţi de cocaină, cannabis, cristale ce conţin eutylone, 2.200 de euro,  3.020 de lei, 161 de dolari americani, 100 de franci elveţieni, 20 de lire sterline, 7 terminale mobile, 6 cartele sim, 11 grindere, 4 cântare, cu privire la care există suspiciunea că ar fi fost folosite la desfăşurarea activităţilor infracţionale”, mai precizează sursa citată.

Astfel, faţă de cei 5 tineri, de 18 - 23 de ani, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Joi, aceştia vor fi prezentaţi Tribunalului Vaslui, cu propunere de arestare preventivă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.