Poliţiştii din judeţul Vâlcea cercetează un bărbat în vârstă de 40 de ani pentru infracţiunea de ultraj, după ce în noaptea de luni spre marţi acesta iniiţial a fugit, iar după ce a provocat un accident a agresat mai mulţi agenţi care au vrut să îl oprească în trafic. În timpul scandalului, poliţiştii au tras focuri de avertisment, iar întregul conflict s-a încheiat după ce la faţa locului s-au adunat localnici şi au intervenit trupele speciale ale poliţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vâlcea, incidentele au avut loc în noaptea de luni spre marţi în oraşul Călimăneşti, unde un echipaj de poliţie a făcut semnal regulamentar unui şofer pentru un control de rutină. În momentul în care cei doi poliţişti care făceau parte din patrula de poliţie s-au apropiat de autoturism pentru a solicita actele şoferului, acesta a demarat. Poliţiştii au pornit pe urmele sale, iar din cauza vitezei şoferul fugar a intrat cu maşina în curtea unei locuinţe, după care a venit la poliţişti şi a începtu să îi înjure şi să îi ameninţe.

În momentul în care unul dintre agenţi i-a cerut actele pentru control, bărbatul l-a luat pe acesta de gât şi l-a izbit de un gard, moment în care colegul poliţistului a scos arma şi, după ce l-a somat, a tras un foc în plan vertical, au precizat reprezentanţii IPJ Vâlcea. După folosirea armei, bărbatul agresiv a fugit, poliţiştii  au pornit din nou în urmărirea lui, iar când a fost prins acesta l-a lovit din nou, cu piciorul, pe unul dintre poliţişti, care a fost dus la spital.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Întregul scandal s-a încheiat după ce la faţa locului s-au adunat localnici şi au intervenit trupele speciale ale poliţiei şi alte echipaje din cadrul Poliţiei Călimăneşti. Bărbatul a fost ridicat şi dus la audieri. Până la ora transmkiterii acesrtei ştiri împotriva acestui nu a fost luată nicio măsură preventivă, o decizie cu privire la o eventuală măsură de reţinere urmând a fi luată după ce se vor finaliza audierile.

Niciunul dintre poliţişti agresaţi nu este în stare gravă, au precizat sursele citate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.