Reprezentanţii Gărzii Forestiere din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare au decis ca ursul care a atacat, joi, un bărbat în cartierul Răcădău, din municipiul Braşov, să fie capturat şi dus într-un alt loc. Până la prinderea ursului, zona este păzită în permanenţă de către jandarmi, care îi avertizează pe oameni să nu se aventureze în pădure.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ursul a atacat, joi după-amiază, fără să fie provocat, un bărbat de 64 de ani. Animalul a ieşit pe neaşteptate din pădure şi a sărit direct la gâtul bărbatului, provocându-i răni grave care au necesitat transportarea sa de urgenţă la spital.

Reprezentanţii Gărzii Forestiere din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare au decis ca ursul să fie capturat şi relocat, pentru siguranţa locuitorilor din cartierul braşovean Răcădău, aflat chiar la marginea pădurii. Pentru această acţiune, reprezentanţii Gărzii Forestiere au nevoie de o autorizaţie de la Garda de Mediu.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Potrivit reprezentanţilor Gărzii Forestiere, până la obţinerea documentelor necesare şi până la capturarea animalului, zona va fi patrulată în permanenţă de către jandarmi, care se vor asigura că oamenii nu se vor aventura în pădure.

Bărbatul atacat joi de urs a fost operat şi este, în prezent, internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.

Potrivit Gabrielei Chiţea, purtător de cuvânt al unităţii medicale, pacientul avea traheea fisurată, dar din fericire vasele mari de sânge nu au fost afectate. Bărbatul va mai rămâne în spital cel puţin două săptămâni, a mai spus sursa citată.

Incidentul de joi este al treilea care a avut loc la Braşov în mai puţin de două luni. Alţi doi bărbaţi au fost atacaţi de urs în zona Bunloc, la un interval de trei săptămâni, probabil de acelaşi animal. În 19 iunie, un bărbat de 60 de ani, care culegea ciuperci în zona Dâmbu Morii, din Braşov, a fost atacat de un urs, în timp ce în 28 mai, exact în aceeaşi zonă, un tânăr de 19 ani a fost atacat şi el de urs. Ambii bărbaţi au scăpat cu viaţă şi au fost deja externaţi din spital.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.