Şaisprezece localităţi din judeţul Tulcea, printre care şi municipiul reşedinţă de judeţ, au primit, în noaptea de duminică spre luni, mesajul RO-Alert privind posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea. De asemenea, au existat şi apeluri la 112 de la cetăţeni care au cerut informaţii suplimentare despre acest mesaj. Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a precizat că, după detectarea grupurilor de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, a notificat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurilor de prealertă aeriană, începând cu ora 22.55, pentru zona de nord a judeţului Tulcea, aflată în proximitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - ”Duminică, 17 septembrie, forţele ruse au continuat atacurile asupra unor obiective din Ucraina, în proximitatea graniţei cu România. Ministerul Apărării Naţionale a monitorizat în timp real situaţia aeriană în zonele de responsabilitate. Ca urmare a detectării grupurilor de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, MApN a notificat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurilor de prealertă aeriană, începând cu ora 22.55, pentru zona de nord a judeţului Tulcea, aflată în proximitate, cu potenţialul de a fi afectată de riscurile asociate acestei situaţii”, a transmis, luni, MApN.

Conform sursei citate, forţele MApN au întărit prezenţa şi continuă să implementeze măsurile necesare în zonele în care pot să apară riscuri ca urmare a acestor situaţii.

”Ministerul Apărării Naţionale transmite un mesaj ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar. MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situaţia generată de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea”, au menţionat reprezentanţii ministerului.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Reprezentanţii ISU Tulcea au anunţat că localităţile care au primit mesajul Ro-Alert sunt: Jijila, Grindu, Văcăreni, Luncaviţa, Isaccea, Niculiţel, Somova, municipiul Tulcea, Ceatalchioi, Frecăţei, Hamcearca, Pardina, Maliuc, Chilia Veche, C.A. Rosetti, Sulina. 
 
După primirea Ro-Alert, mai multe persoane au sunat la 112 şi au cerut informaţii cu privire la mesaj. Reprezentanţii ISU Tulcea au menţionat că acestora li s-a transmis că este vorba de un mesaj de informare şi nu trebuie să se sperie sau să intre în panică.
Apelurile la 112 au venit din localităţile Tulcea, Mineri, Somova. 
 
Locuitorii din zona de nord a judeţului Tulcea şi cei zona de frontieră din Galaţi au primit, duminică seară, mesaje RO-Alert, deoarece există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian.
 
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea au anunţat că Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a emis un mesaj RO-Alert prin care populaţia din zona de nord a judeţului Tulcea este informată despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian.
 
“Mesajul este unul de informare şi prevede recomandări de protecţie pe care locuitorii din zonele vizate trebuie sa le ia în cazul în care aceste obiecte cad în apropierea zonelor locuite. Mesajul RO-Alert a fost transmis pentru zona de nord a judeţului Tulcea şi zona de frontieră din municipiul Galaţi respectiv plaja Cotul Pisicii către Vama Giurgiuleşti”, au precizat reprezentanţii ISU Tulcea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.