Traficul rutier a fost oprit, duminică, pe autostrada A3, Bucureşti - Ploieşti, după ce o autocisternă încărcată cu motorină şi benzină s-a răsturnat pe sensul de mers către Bucureşti, iar din autovehicul s-a scurs combustibil. În urma accidentului, nu s-au înregistrat victime.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 20:04 - Traficul rutier pe A3, blocat complet după răsturnarea unei cisterne cu 32 de tone de combustibil, a fost reluat după aproape nouă ore

Traficul rutier pe autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti, blocat complet după răsturnarea pe marginea şoselei, a unei cisterne cu 32 de tone de motorină şi benzină, a fost reluat, sâmbătă seară, după aproape nouă ore.

CIrculaţia pe autostrada A 3 a fost reluată sâmbătă seară, cu puţin înaintea orei 20.00, anunţă reprezentanţii Poliţiei Prahova.

Autostrada a  fost blocată pe ambele sensuri timp de aproximativ nouă ore, după ce o cisternă încărcată cu 32 de tone de motorină şi benzină s-a răsturnat pe marginea carosabilului, iar îân zonă s-au produs scurgeri de 

UPDATE 17:30 - Pompierii prahoveni au reuşit repunerea pe roţi a capului-tractor al cisternei răsturnate pe A3, în continuare blocată

Pompierii prahoveni au reuşit repunerea pe roţi a capului-tractor al cisternei care s-a răsturnat, sâmbătă, pe A3, operaţiunea fiind făcută după transvazarea a jumătate din încărcătura de 32 de tone de combustibil. La ora transmiterii ştirii, autostrada este în continuare blocată şi se lucrează pentru punerea pe roţi a cisternei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, sâmbătă după-amiază, după o operaţiune care a durat câteva ore, capul tractor al cisternei răsturnate pe A3 la kilometrul 51+800 de metri, a fost repus pe roţi.

Acesta a fost ridicat în poziţia normală după transvazarea a jumătate din încărcătura de 32 de tone de motorină şi benzină.

La ora transmiterii acestei ştiri, autostrada este în continuare blocată şi se lucrează pentru ridicarea, cu ajutorul unei macarale, a cisternei 

Potrivit Poliţiei Române, sâmbătă, în jurul orei 11.00, traficul rutier a fost oprit pe autostrada A3, Bucureşti - Ploieşti, la kilometrul 51+800, pe sensul către Bucureşti, după ce şoferul unei autocisterne încărcate cu benzină şi motorină a pierdut controlul direcţiei, iar autovehiculul de mare tonaj s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

La faţa locului s-au deplasat lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi poliţişti care au luat măsuri de asigurare a zonei unde a avut loc accidentul.

Potrivit lui Cătălin Bocai, din cadrul Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, cisterna este încărcată cu benzină şi motorină, iar echipele de intervenţie încearcă transvazarea combustibilului în altă cisternă. Bocai a precizat că circulaţia rutieră, blocată pe ambele sensuri ale autostrăzii, putea fi reluată după aproximativ 50 de minute.

Bocai a spus că după răsturnarea cisternei au existat scurgeri de combustibil din autovehicul, însă acestea au fost stopate de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, care au intervinit la locul accidentului, urmând să transvazeze combustibilul în altă cisternă.

Reprezentantul Infotrafic a mai spus că este posibil ca accidentul să se fi produs fie din cauza unei defecţiuni tehnice, fie dintr-o eroare umană, şi anume ca şoferul să fi adormit la volan, în condiţiile în care din primele date a reieşit că acesta a pierdut controlul asupra direcţiei.

De asemenea, Bocai a spus că în zonă nu există risc de explozie şi că, iniţial, traficul rutier nu a fost oprit, însă acest lucru a fost făcut ulterior la solicitarea reprezentanţilor ISU Prahova, care intervin la faţa locului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat că cisterna încărcată cu 22 de tone de motorină şi zece tone de benzină este răsturnată pe o parte şi că există sacurgeri de combustibil, însă nu şi pericol de explozie, iar pompierii au intervenit cu spumă pentru a răci încărcătura.

Şoferii care vor să ajungă la Bucureşti au ca alternativă drumul naţional 1. Autovehiculele sunt redirecţionate de pe autostrada A 3 Ploieşti - Bucureşti pe DN 1, pe tronsonul cuprins între localitătăţile Bărcăneşti şi Potigrafu.

Şoferul autocisternei a fost transportat la spital, având un traumatism la o mână, iar circulaţia rutieră a fost deviată la kilometrul 68 şi kilometru 43.

Pompierii asigură zona, urmînd ca la faţa locului să vină reprezentanţi ai firmei transportatoare pentru a ridica cisterna.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.