Traficul feroviar este oprit, duminică seară, în judeţul Timiş, din cauza unei pene de curent provocată de rafalele puternice de vânt, iar cinci trenuri de călători staţionează în gările adiacente staţiei Timişoara Nord, informează CFR Infrastructură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit CFR, din cauza rafalelor puternice de vânt, care au atins aproape 100 de km pe oră, firele de înaltă tensiune din staţia Timişoara Nord au fost rupte, creând pene de curent în staţia CF Timişoara şi pe traseele Timişoara Nord – Ronat Triaj şi Gioroc – Paulis.

De asemenea, cinci trenuri de călători, respectiv IR 72, R 9575, R 2606, R 2028 si R 2186, staţionează, până la redeschiderea circulaţiei, în gările adiacente staţiei Timişoara Nord.

Foto: CFR Infrastructură / Facebook
Foto: CFR Infrastructură / Facebook

CFR Infrastructură anunţă că personalul feroviar acţionează cu utilje pentru tăierea şi îndepărtarea copacilor căzuţi pe calea ferată, precum şi cu drezine pantograf pentru remedierea deranjamentelor tehnice produse de furtuni, pe traseele Timişoara – Caransebeş, Apahida – Aleşd, Ilva Mică - Vatra Dornei şi Deda-Topliţa – Gheorghieni.

„CFR SA îi asigură pe călători că toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari au ca principal scop reluarea circulaţiei trenurilor în condiţii de siguranţă”, precizează CFR.

Opt persoane au murit, duminică, dintre care cinci în judeţul Timiş, în urma furtunilor. Vţntul a syflat cu rafale de peste o sută de kilometri la oră şi a smuls copaci şi acoperişuri.

Un bilanţ proziviuriu al arată că sunt 67 de răniţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.