Poliţia israeliană a anunţat că ofiţerii Unităţii sale de negociere în situaţii de criză au ajutat cu succes forţele de ordine din România să pună capăt unei situaţii de luare de ostatici, relatează Times of Israel, precizând că este vorbe despre bărbatul din Chiajna care şi-a sechestrat fetiţa în vârstă de cinci în ani, ameninţând că îşi aruncă în aer locuinţa, pe fondul unei dispute domestice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful poliţiei române a luat legătura cu ataşatul poliţiei israeliene în România pentru asistenţă, se arată într-un comunicat al poliţiei israeliene.

Unitatea israeliană de negociere în situaţii de criză a mers în România, unde a deschis un sediu temporar care adăposteşte profesionişti în negocieri, psihologi, membri ai unităţii de relaţii externe a poliţiei, investigatori.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Echipa israeliană a lucrat sâmbătă non-stop pentru a asista Poliţia română în negocierile cu suspectul, care au dus în cele din urmă la salvarea fetiţei.

Experţii israelieni l-au instruit pe avocatul suspectului cum să-l abordeze şi să vorbească cu el. Şi după aproximativ 30 de ore, avocatul a intrat în locuinţă şi a reuşit să-l convingă pe bărbat să-şi elibereze fiica şi să se predea în linişte.

Conform sursei citate, şeful poliţiei român, Benone-Marian Matei, i-a spus ataşatului Poliţiei Israelului după operaţiunea reuşită: „Prietene, mulţumesc foarte mult! Vă rugăm să transmiteţi cele mai bune urări echipei israeliene. Ne-au ajutat foarte mult. Adevăraţi profesionişti!”

Şeful secţiei operaţiuni poliţieneşti, subcomisarul Sigal Bar Zvi, a salutat asistenţa acordată forţelor de ordine din România: „Poliţia israeliană este dispusă să ofere asistenţă altor forţe de poliţie din întreaga lume ori de câte ori este solicitat”.

„Unitatea noastră de negociere este recunoscută în domeniul internaţional ca o unitate de elită şi nu este prima dată când i se cere asistenţă în afara graniţelor ţării”, a adăugat Bar Zvi.

Bărbatul din Chiajna şi-a eliberat copilul vineri, după aproape 30 de ore de negocieri cu specialiştii Poliţiei, dar şi după ce, la intervenţia lui Liviu Iordan, lider interlop din localitate, care îi este şi apropiat, a acceptat să fie vizitat de avocata acestuia, Zanfira Stepanescu.

Contactat telefonic, Liviu Iordan a confirmat pentru Gândul că el este cel care a jucat rolul decisiv în negocierile pentru eliberarea fetiţei şi a menţionat doar că se bucură că a putut să facă o faptă bună. El a precizat şi că bărbatul care şi-a sechestrat copilul e prietenul lui şi e un om blând care, în mod normal, nu ar fi făcut niciodată aşa ceva.

De asemenea, avocata a relatat că incidentul a avut loc după ce mama fetiţei l-ar fi atacat pe tatăl copilului cu un cuţit şi l-ar fi lovit cu un scaun – elemente declanşatoare ale întregii situaţii. Avocata a mai susţinut că fetiţa i-ar fi spus că mama sa era să-i ”bage cuţitul în inimă”.

Fetiţa în vârstă de 5 ani a fost dată în grija bunicii paterne şi a mătuşii din partea tatălui.

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.