Salvamontiştii din Suceava intervin, duminică după-amiază, pentru recuperarea unei turiste care se află singură pe creasta Masivului Giumalău şi nu mai poate continua deplasarea din cauza vântului puternic şi a vizibilităţii reduse. O echipă de salvamontişti a reuşit să ajungă la femeie, coborând împreună spre Şaua Colbu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Potrivit Salvamont Suceava, echipa ajunsă pe creastă se deplasează cu mare dificultate, iar în sprijin au pornit alte două echipe.

"Din cauza vântului foarte puternic, echipa de prim răspuns care a urcat de pe versantul sudic nu a reuşit să treacă de creastă şi s-au retras, în schimb, echipa care a urcat de pe versantul nordic a ajuns la victimă şi vor cobora cu ea spre Şaua Colbu", au arătat salvamontiştii.

ŞTIREA INIŢIALĂ - "Două echipe de prim răspuns, una pe versantul N şi una pe versantul S, din cadrul Salvamont Suceava se deplasează în acest moment în masivul Giumalău pentru recuperarea unei turiste care se află singură pe creasta Giumalău", au anunţat, duminică după-amiază reprezentanţii Salvamont Suceava.

Potrivit acestora, turista nu îşi mai poate continua deplasarea din cauza vântului foarte puternic şi a vizibilităţii reduse, aproape de zero.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.