Şoferul unui autoturism a rupt barierele coborâte înainte de trecerea trenului la o trecere la nivel cu calea ferată şi a trecut în viteză peste şine, imaginile fiind surprinse de o cameră de supraveghere. Conform CFR, totul s-a petrecut cu puţin timp înainte de trecerea unui tren care circulă cu 160 de kilometri pe oră, oficialii companiei naţionale de căi ferate atrăgând atenţia asupra faptului că "o astfel de inconştienţă pune în pericol nu doar vieţile conducătorilor auto, ci şi vieţile a mii de oameni care călătoresc cu trenul”. În aceeaşi seară, autoturismul a fost implicat într-un accident rutier, în urma căruia pasagerul a ajuns la spital, iar cel care conducea avea o concentraţie de 1,03 mg alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili dacă acelaşi bărbat conducea maşina şi când a distrus barierele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
UPDATE - "Poliţiştii oraşului Pantelimon au identificat autoturismul, care la data de 3 august a.c, în jurul orelor 19:38, a forţat trecerea printre barierele de semnalizare a trecerii la nivel cu calea ferată, distrugându-le prin îndoire. La acest moment, poliţiştii desfăşoară activităţi pentru identificarea conducătorului", a transmis Poliţia Judeţeană Ilfov.
 
Poliţiştii din Pantelimon s-au sesizat din oficiu în acestcaz şi au deschis un dosar penal, în care fac cercetări pentru distrugere.
 
În urma verificărilor, s-a stabilit că autoturismul care a forţat trecerea printre barierele de semnalizare a trecerii la nivel cu calea ferată a fost implicat ulterior într-un eveniment rutier.
 
 
"Astfel, la aceeaşi data, în jurul orele 21:00 poliţiştii din Pantelimon au fost sesizaţi prin apel 112, cu privire la producerea unui accident rutier. Din primele cercetări a rezultat că, în jurul orelor 20:50, conducătorul unui autovehicul, în timp ce se deplasa pe DN3, dinspre Brăneşti către Bucureşti, când a ajuns la km. 15+400, a intrat în coliziune cu parapeţii de pe partea stăngă a sensului de mers, după care s-a răsturnat în afara carosabilului", a adăugat sursa citată.
 
Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 1,03 mg alcool pur în aerul expirat.
 
În urma accidentului, a fost rănit pasagerul, fiind transportat la un spital din Bucureşti, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
 
"În cauză, poliţiştii din Pantelimon continuă cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului", a mai arătat Poliţia Ilfov.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Incidentul a fost filmat în 3 august, la ora 19:38, la trecerea la nivel cu calea ferată din satul Pasărea, comuna Brăneşti, la kilomertul 23+800, pe magistrala Bucureşti Nord - Constanţa.
 
În imaginile făcute publice vineri pe pagina de Facebook a CFR se vede cum un şofer rupe practic braţele barierelor, aflate în poziţia orizontală, şi trece cu viteză peste şinele de cale ferată.
 
"Doar un miracol l-a salvat pe acest şofer, deoarece în momentul respectiv, în zona pasajului, încă nu ajunsese trenul de Constanţa, care circulă cu viteza de 160 km/h! O astfel de inconştienţă pune în pericol nu doar vieţile conducătorilor auto, ci şi vieţile a mii de oameni care călătoresc cu trenul! O astfel de inconştienţă poate pune în pericol şi vieţile celorlalţi participanţi la traficul rutier sau al pietonilor! O astfel de inconştienţă atrage după sine timp pierdut în trafic, fie că vorbim de cel rutier sau cel feroviar! O astfel de inconştienţă produce pagube materiale sistemului feroviar!”, au scris oficialii CFR pe pagina de socializare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.