Autorităţile din judeţul Prahova au emis, duminică dimineaţă, un mesaj Ro-Alert după ce în zona unei fabrici din municipiul Ploieşti a fost semnalată prezenţa unui urs. Ulterior, animalul s-a îndreptat spre un câmp din apropierea Centurii de Vest. Primarul municipiului, Andrei Volosevici, a convocat un grup de lucru pentru a putea fi luate măsuri de urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ”Având în vedere mesajul RO Alert emis duminică dimineaţa, 29 octombrie a.c., în jurul orei 07.00, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, despre prezenţa unui urs în zona fabricii de bere Bergenbier din localitatea noastră, primarul municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici, s-a deplasat, în zona indicată, împreună cu echipa de intervenţie constituită în acest sens, pentru luarea măsurilor ce se impun în acest caz”, a transmis Primăria Ploieşti.

Astfel, primarul a convocat un grup de lucru în vederea luării de urgenţă a măsurilor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora, deplasându-se în zona indicată împreună cu reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova.

Pe parcursul intervenţiei, municipalitatea are sprijinul reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Poliţiei Locale Ploieşti, precum şi al reprezentanţilor Poliţiei Municipiului Ploieşti. 

Totodată, la solicitarea primarului, la acţiune participă reprezentanţii Parcului Memorial “Constantin Stere”, precum şi ai Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor din judeţul Prahova, care au venit, astfel, în sprijinul autorităţilor locale cu logistică de profil, necesară în prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun.

”Autorităţile locale monitorizează în continuare această situaţie şi, în acest sens, roagă cetăţenii municipiului Ploieşti să ţină cont de avertizările şi recomandările transmise în acest caz de către factorii implicaţi, singurul demers recomandat în situaţia în care sesizează un pericol fiind acela de a apela numărul de urgenţă 112”, a subliniat Primăria. 

ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit ISU Prahova, a fost emis un mesaj Ro-Alert privind prezenţa unui urs în municipiul Ploieşti, în zona fabricii Bergenbier.

Oamenii au fost sfătuiţi să rămână în case.

”Conform unor apeluri la 112, ursul ar fi părăsit incinta fabricii şi se află în zona de câmp din apropierea Centurii de Vest. La faţa locului se deplasează un echipaj SMURD”, a transmis, ulterior, ISU Prahova.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.