Poliţiştii şi procurorii au făcut percheziţii la persoane bănuite de proxenetism, acuzate că ar fi înlesnit practicarea prostituţiei pentru două femei, la adrese din Bucureşti şi Ilfov. Doi bărbaţi au fost reţinuţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi magistraţilor, cu propuneri legale”, a transmis Poliţia Capitalei. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”La data de 12 septembrie 2023, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Grupuri Infracţionale Violente au pus în executare 5 mandate de percheziţie domiciliară şi 2 mandate de aducere, în Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârşirea infracţiunii de proxenetism”, anunţă, marţi, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că, în perioada 31 martie 2021 – 31 august 2023, doi bărbaţi, în vârstă de 31, respectiv 56 de ani, ar fi înlesnit practicarea prostituţiei a două femei, această activitate desfăşurându-se la diferite adrese din Capitală, dar şi din localităţi învecinate.

”Din cercetări, s-a stabilit că bănuiţii le-ar fi asigurat protecţie femeilor, constând în aceea că ar fi supravegheat şi coordonat activitatea de prostituţie, oferindu-le sfaturi şi indicaţii privind alegerea clienţilor şi relaţionarea cu aceştia, în scopul obţinerii unor sume de bani cât mai mari. De asemenea, bănuiţii ar fi beneficiat, în perioada de referinţă, de aproximativ 53.000 de  euro, bani rezultati din această activitate”, a mai transmis sursa citată.

Poliţistii precizează că, în urma efectuării percheziţiilor, bărbaţii au fost depistaţi, urmând a fi duşi la audieri.

”Cercetările sunt continuate de către Serviciul Grupuri Infracţionale Violente, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de proxenetism”, a mai transmis Poliţia Capitalei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.