Poliţiştii şi procurorii fac, miercuri, percheziţii la Academia de Poliţie, în biroul unui ofiţer suspectat că i-ar fi trimis mesajele de ameninţare cu moartea jurnalistei Emilia Şercan. De asemenea, este vizat domiciliul ofiţerului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Digi 24,  miercuri dimineaţă, au loc percheziţii la Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” la biroul unui ofiţer suspectat că ar fi trimis mesajele de ameninţare cu moartea jurnalistei Emilia Şercan.

De asemenea, este vizat de percheziţii şi domiciiul bărbatului suspectat, acesta fiind depistat în Slatina.

Emilia Şercan s-a declarat uluită, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, că cel care a ameninţat-o este un poliţist. În plus, jurnalista a precizat că nu a fost încă informată oficial că există un suspect.

Ulterior, Emilia Şercan a postat un mesaj pe Facebook. 

”A fost identificată persoana care m-a ameninţat cu moartea. Este un ofiţer de poliţie, angajat al Academiei de Poliţie. Sunt într-o evidentă stare de consternare. Un ofiţer de poliţie, pus să apere legea, ameninţă cu moarte un ziarist de investigaţie. Este inimaginabil aşa ceva! Sper că de data asta va exista puţină onoare prin structurile de conducere ale Academiei de Poliţie”, a scris Emilia Şercan, anunţând că va reveni cu informaţii. 

Jurnalista Emilia Şercan, cunoscută pentru anchetele privind plagiatele în rândul înalţilor demnitari şi al conducerii unor instituţii de invăţământ, cel mai recent la Academia de Poliţie, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că a primit ameninţări cu moartea şi a depus Plângere la Poliţie.

Organizaţiile Reporteri fără Frontiere (RSF) şi ActiveWatch au transmis miercuri o scrisoare ministrului de Interne, Carmen Dan, şi lui Ioan Buda, inspector general al Poliţiei Române, cu privire la ameninţările cu moartea primite de jurnalista Emilia Şercan.

Şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Cristea, a reacţionat la ameninţările primite de jurnalista Emilia Şercan, invitând autorităţile române să ia toate măsurile necesare pentru protejarea libertăţii presei, conform valorilor care stau la baza UE.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.