Un camion a lovit, marţi, un limitator de înălţime de pe DN 6, în judeţul Olt, iar acesta a căzut peste un autoturism. Trei persoane aflate în maşină au fost rănite, una dintre ele fiind supusă manevrelor de resuscitare. O altă victimă este încarcerată, iar cea de-a treia se afla în afara autoturismului. Persoana resuscitată, o femeie de 66 de ani, a fost declarată decedată. Celelalte două victime, doi bărbaţi, vor fi transportaţi la spital. Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri. CFR SA a transmis că poarta de gabarit era montată pentru siguranţa podului de cale ferată dintre Fărcaşele şi Drăgăneşti Olt. Reprezentanţii Regionalei Craiova vor face verificări şi măsurători în zona accidentului. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a precizat că un autotren agabaritic pe care era încărcat un utilaj terasier a rupt poarta de gabarit montată pentru siguranţa podului de cale ferată de la km 142+378.

Accidentul rutier s-a produs în jurul orei 12.40, pe DN 6, între Roşiori şi Caracal, poarta de gabarit acroşată şi ruptă de autotren fiind amplasată înaintea podului de cale ferată situat între staţiile CF Fărcaşele şi Drăgăneşti Olt. 
 
”Din informaţiile transmise de la faţa locului, grinda porţii de gabarit a fost smulsă de pe poziţie, iar în momentul prăbuşirii de pe reazeme a acroşat un autoturism, accidentul rutier soldându-se cu victime. Menţionăm faptul că podul feroviar de la km 142+378 este tip grindă metalică - inimă plină cu cale jos şi era prevăzut cu porţi de gabarit împotriva lovirii accidentale a grinzii acestui obiectiv feroviar”, a transmis purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.
 
Deschiderea podului feroviar este de 17,8 metri, iar ultima rezivie tehnică a fost făcută în octombrie 2023, starea tehnică a acestuia fiind corespunzătoare.
 
”Facem precizarea că, în paralel cu ancheta derulată de organele abilitate pentru a se stabili cauza care a dus la acest tragic accident rutier, şi reprezentanţii SRCF Craiova vor face verificări şi măsurători în zona accidentului. Din punct de vedere al traficului feroviar, menţionăm faptul că trenurile pe relaţia Fărcaşele - Drăgăneşti Olt circulă cu viteza normală”, a precizat Brânzan.
 
Poliţiştii din Olt au stabilit că un ansamblu de vehicule, format din cap tractor şi semiremorcă, transportând un utilaj, condus de un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din comuna Studina, judeţul Olt, ar fi acroşat un limitator de înălţime, iar o porţiune din acesta s-ar fi desprins şi ar fi căzut pe un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 18 ani, din oraşul Drăgăneşti-Olt.
 
În urma evenimentului rutier, o persoană, pasageră în autoturism, a decedat, iar alte două persoane, respectiv conducătorul autoturismului şi un alt pasager din autoturism, au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul municipal Caracal. 
 
Potrivit IPJ Olt, şoferii au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
 
Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs produs evenimentul.
 
Traficul a revenit la normal.

UPDATE - Ulterior, reprezentanţii ISU Olt au rectificat informaţia privind vârsta femeii decedate. Aceasta avea 66 de ani.

UPDATE - Persoana aflată în stop cardio-respirator, în vârstă de 44 de ani, a fost declarată decedată. La spital vor mai fi transportaţi doi bărbaţi, în vârstă de 18 şi 42 de ani, a transmis ISU Olt.

FOTO: ISU Olt
FOTO: ISU Olt

UPDATE - Potrivit ISU Olt, echipaje din cadrul Staţiei Stoeneşti, Detaşamentului Caracal şi Detaşamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere, prevăzute cu accesorii pentru descarcerare, două echipaje SMURD, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială pentru descarcerări grele şi o autospecială pentru primă intervenţie acţionează pe Drumul European 70, în zona localităţii Pestra, pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă provocate de căderea unui limitator de înălţime peste un autoturism aflat în trafic. 

”Din primele informaţii, în urma evenimentului au rezultat trei victime, dintre care una a fost găsită în stop cardio-respirator, o victimă încarcerată, conştientă şi o victimă în afara autoturismului, conştientă”, a precizat sursa citată.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a informat că pe DN 6, în zona localităţii Dăneasa, judeţul Olt, un autocamion a lovit un limitator de înălţime, care s-a prăbuşit peste un autoturism aflat în spatele său.

În urma impactului au rezultat 3 victime din autoturism, una dintre acestea fiind resuscitată, a arătat sursa citată.

Circulaţia rutieră este oprită pe ambele sensuri de mers.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.