Mai multe persoane au fost rănite, iar unele dintre acestea au fost transportate cu ambulanţele la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, după ce au suferit diferite traumatisme provocate de crengile de copaci rupte de vijelia puternică de marţi seară. Cel mai grav este un bărbat de 39 de ani, din localitatea Vânători, peste care a căzut un copac, iar în prezent echipele de intervenţie intervin pentru scoaterea sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, dr. Mihai Polinschi, a declarat că echipajele medicale au intervenit, marţi seară, în mai multe cazuri pentru acordarea ajutorului medical de urgenţă în cazul mai multor persoane care au suferit traumatisme sau plăgi sângerânde după ce au fost lovite de crengile rupte din cauza vântului puternic.

"Este vorba despre diferite traumatisme sau plăgi sângerânde. Unele persoane au primit ajutor medical pe loc, altele au fost transportate la spital. Mai grav este un bărbat de 39 de ani, din localitatea Vânători, peste care a căzut un copac. Acum se intervine să fie scos",  a spus Mihai Polinschi.

El a precizat că marţi seară s-au primit foarte multe apeluri la 112.

"S-au primit foarte multe apeluri, astfel încât multe apeluri au fost preluate de disoecerii de la 112 din judeţele învecinate", a mai spus Polinschi.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Galaţi, primarul municipiului a convocat, pentru marţi seară, de la ora 19.30, întrunirea Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă pentru a stabili ce trebuie făcut în condiţiile în care există mai multe sesizări cu privire la urmările furtunii care a avut loc în cursul după-amiezii.

"Echipe ale Ecosal, Gospodărire Urbană şi Transurb alături de echipe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sunt deja în teren şi intervin acolo unde este nevoie.Rugăm cetăţenii să aleagă cu grijă locul unde îşi parchează maşinile pentru a facilita accesul utilajelor şi al echipelor care intervin. De asemenea, vă rugăm să aveţi răbdare pentru că toate sesizările vor fi evaluate şi intervenim cât se poate de promt", precizează autorităţile locale în comunicatul citat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.