Un autocar în care se aflau 56 de români, adulţi şi copii, s-a răsturnat, luni, pe autostrada A13 din Padova (Italia). Nu au existat persoane decedate, dar mai multe victime au fost transportate la spital. Trei copii şi patru adulţi au fost răniţi, dar viaţa nu le este pusă în pericol, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Ministerul Afacerilor Externe: 7 cetăţeni români, între care trei minori, răniţi în accidentul din Italia / Viaţa nu le este pusă în pericol / Un alt autocar va transporta restul pasagerilor în România

Autocarul plecase din Roma spre România. 22 de persoane au fost transportate la spital, dintre care una este în stare gravă.

Ca urmare a accidentului, traficul pe autostrada  A13 Bologna-Padova a fost blocat mai multe ore.

La faţa locului au sosit ambulanţe de la Padova şi Veneţia.

Comandantul poliţiei rutiere, Gianfranco Marturano, a declarat că urmează să fie clarificate cauzele accidentului, conform ilgazzettino.it.

El a precizat că autocarul spre îndrepta spre Veneţia, iar pe rampa de accelerare pentru a reveni pe autostradă, şoferul a pierdut controlul autovehicului. Şoferul a fost testat penru consumul de alcool, iar testul a fost negativ.

"Pe acea porţiune de drum viteza permisă este de 40 km/h aşa că mergem să verificăm viteza pe care o avea şi motivul pentru care a ratat complet manevra. Vom verifica, de asemenea, timpii de conducere şi de odihnă. Chiar ar fi putut fi mult mai rău”, a spus Marturano.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.