Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunţă, joi, că au fost înregistrate 315 replici ale cutremurului cu magnitudinea 5,7 din judeţul Gorj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”În urma evenimentelor seismice din ultima perioadă, din zona seismică Gorj, Oltenia, INCDFP a trimis specialisti în zonă pentru montarea a 3 staţii seismice şi 5 staţii GPS, pentru analize în vederea cercetărilor privind procesul de desfăşurare a cutremurelor şi efectele produse de acestora”, a transmis, joi, INFP.

Sursa citată a precizat că noile staţii seismice pot înregistra cutremure de magnitudine de valoare mică şi pe baza înregistrărilor se pot estima pagubele din zonă, iar staţiile GPS vor înregistra deformările crustale.

”Echipamentele s-au montat în localităţile Leleşti, Runcu, Peştisani şi Bâltişoara. Aceste staţii seimice vin în completarea celor 5 staţii deja existene în această zonă, la Gura Zlata, Lotru, Petroşani, Târgu Jiu, Herculane şi Strehaia”, au mai precizat specialiştii.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”În urma cutremurului cu magnitudinea de 5.7 ML (5.5 Mw), produs în zona seimică Gorj, Oltenia, în data de 14.02.2023, s-au produs în cursul nopţii de ieri 5 replici cu magnitudine ≥ 3 ML. Cea mai mare replică s-a produs la ora 03:07:06 (16.02.2023) la o adâncime de 10,8 km şi a avut magnitudinea de 4.2 ML, intensitatea macroseismică epicentrală IV”, a transmis, joi, INFP.

Sursa citată a precizat că, până în prezent, s-au înregistrat în total 315 replici ale seismului.

Specialiştii INFP au explicat că astfel de replici se vor mai produce câteva zile, dar ele scad, de obicei, în intensitate.

Potrivit INFP, un cutremur de mare intensitate produs în 2013 în judeţul Galaţi a avut peste o mie de replici în perioada imediat următoare.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.