Pompierii intervin sâmbătă dimineaţă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul restaurantului Taverna Racilor din Snagov. Conform ISU Bucureşti - Ilfov, la momentul sosirii pompierilor, 13 persoane aflate în clădire se autoevacuaseră. În prezent, incendiul a fost localizat, dar mai sunt focare şi degajări mari de fum. Acoperişul s-a prăbuşit parţial, reprezentanţii ISU avertizând deja cu privire la existenţa acestui risc din cauza afectării structurii de rezistenţă. Conform ISU, restaurantul a fost amendat în mai pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu. ISU Bucureşti Ilfov anunţă sâmbătă seara că incendiul de la Taverna Racilor din Snagov a fost stins, după o intervenţie care durat mai multe ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE -  ISU Bucureşti Ilfov anunţă că incendiul de la Taverna Racilor din Snagov a fost stins, după o intervenţie care durat mai multe ore. La faţa locului rămân două autospeciale de intervenţie, pentru a se asigura că nu există focare care se reaprind.

 

UPDATE - Pompierii din Ilfov constataseră deficienţe în ceea ce priveşte securitatea la incendiu în cazul restaurantului cuprins de flăcări.

Conform ISU Bucureşti-Ilfov, localul a fost verificat în luna mai a acestui an, ocazie cu care inspectorii de prevenire au aplicat o amendă în valoare de 50.000 de lei pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, la aceasta adăugându-se o altă amendă, în cuantum de 10.000 de lei. 

La ora transmiterii acestei ştiri acţiunea de stingere a incendiului continuă. Acoperişul clădirii în care funcţiona restaurantul şi care era construit pe bârne din lemn s-a prăbuşit parţial.
La ora transmiterii acestei ştiri pompierii acţionează pentru pentru stingerea focarelor de la partea superioara a imobilului, care are parter, un etaj şi pod.
 

UPDATE - "A luat foc toată locaţia din Snagov, nu este niciun fel de victimă, nici nu avea de unde să fie, pentru că a luat foc noaptea. Sunt doar pagube de ordin material. Într-adevăr, a luat foc din temelii. Asta este, a luat foc, se face la loc. Viaţa merge înainte", a afirmat într-o popstare pe Tik Tok patronul restaurantului, Paul Nicolau, cunoscut şi sub numele de Pescobar.

"A luat foc locaţia din Snagov, sunt doar pagube materiale, în rest totul ok! Se va reconstrui de la zero în câteva luni şi vom continua frumoasa poveste începută pe malul lacului Snagov ! Dumnezeu ne întăreşte prin astfel de momente! Doamne Ajută la toată lumea şi mulţumim pentru toată susţinerea!", este mesajul scris care însoţeşte postarea.

UPDATE - Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti - Ilfov Daniel Vasile a declarat că 13 persoane erau în clădire, într-o zonă de dormitoare, la momentul producerii incendiului, dar că acestea s-au autoevacuat, ele fiind găsite grupate în apropierea restaurantului la momentul sosirii echipelor de intervenţie. el a mai explicat că numai una dintre acestea vorbea limba română.

Conform reprezentantului ISU, a existat o ardere puternică., fiind afectată o suprafaţă de peste 500 de metri pătraţi, incendiul fiind amplificat de structura din lemn a clădirii.

”S-a acşionat de la înălţime folosind autoscara”, a precizat Daniel Vasile, care a adăugat că există în continuare o degajare foarte mare de fum li se mai văd focare, pompierii continuând să acîioneze, întrucât este necesară verificarea fiecărei încăperi.

Reprezentantul ISU Bucureăti - Ilfov a precizat că u sunt persoane rănite şi că nu mai sunt necesare resurse suplimentare de intervenţie.

El a subliniat, însă, că există risc foarte mare de prăbuşire a unor elemente de rezistenţă ale acoperişului.

Restaurantul afectat este Taverna Racilor. Patronul restaurantului, Paul Nicolau, cunoscut şi sub numele de Pescobar, a afirmat într-o postare pe o reţea socială că incendiul a afectat masiv clădirea, dar că o va reconstrui.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Pentru stingerea incendiului intervin nouă autospeciale de stingere, precum şi o ambulanţă SMURD şi o autospecială de descarcerare.

Conform primelor informaţii, nu s-au înregistrat victime.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.