Un incendiu violent a izbucnit, sâmbătă, la un depozit de mase plastice, lacuri şi vopseluri din Vaslui, pompierii intervenind cu mai multe autospeciale. Prefectul de Vaslui, Eduard Popică, a declarat, sâmbătă, că incendiul a fost lichidat după mai multe ore, dar încă mai există zone din care iese fum, astfel încât echipajele rămân în zonă pentru supraveghere. Anterior, Popică declarase că nu se pune problema evacuării populaţiei din cauza fumului degajat de incendiul de la depozitul de mase plastice şi vopseluri, întrucât la măsurătorile Gărzii de Mediu nu s-au relevat depăşiri ale indicilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 13:30 - Vaslui: Incendiul de la depozitul de mase plastice şi vopseluri a fost lichidat, dar echipajele continuă supravegherea

Incendiul de la depozitul de mase plastice şi vopseluri din Vaslui a fost lichidat, dar încă mai există zone din care iese fum, astfel încât echipajele rămân în zonă pentru supraveghere. Autorităţile vor încerca să stabilească de la ce a pornit focul, iar specialişii în construcţii trebuie afle dacă structura de rezistenţă a clădirii a fost afectată.

Prefectul judeţului Vaslui, Eduard Popică, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, că incendiul de la depozitul de mase plastice şi vopseluri a fost lichidat, dar echipajele rămân în zonă pentru supraveghere.

Încă mai sunt zone care fumegă şi se lucrează pentru îndepărtarea reziduurilor pentru a evita reaprinderea.

Popică a precizat că pompierii şi poliţiştii au demarat cercetarea pentru a stabili cauzele producerii incendiului, iar specialiştii în construcţii au fost chemaţi pentru a stabili dacă structura de rezistenţă a clădirii a fost afectată.

UPDATE 11:28 - Prefectul de Vaslui: Deocamdată nu se pune problema evacuării populaţiei din cauza fumului degajat de incendiu. A fost activat Planul Roşu

Prefectul de Vaslui, Educard Popică, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, că deocamdată nu se pune problema evacuării populaţiei din cauza fumului degajat de incendiul de la depozitul de mase plastice şi vopseluri.

”Reprezentanţii Gărzii de Mediu s-au deplasat la faţa locului şi, în urma discuţiei cu ei, nu se pune problema evacuării populaţiei. Senzorii pe care îi au în zonă nu au înregistrat valori care să fie dăunătoaren pentru populaţie”, a declarat Eduard Popică.

Potrivit acestuia, a fost activat Planul Roşu de intervenţie şi se lucrează cu 11 autospeciale, patru dintre ele venite din judeţele Iaşi şi Bacău.

Prefectul a mai precizat că incendiul a fost localizat şi se intervine pentru lichidare.

 


Potrivit ultimelor informaţii, incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de 250 de metri pătraţi din hala în care mai multe firme au închiriate spaţii pentru depozitarea de mase plastice, lemn şi vopselkuri.

Reprezentanţii Prefecturii Vasui au mai precizat că nu se aflau foarte mult persoane în depozit la momentul declanţării incendiului. Toate persoanele au ieşit afară la timp, astfel încât nu există victime.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (ISGU) un incendiu a izbucnit, sâmbătă, la un depozit de mase plastice, lacuri şi vopseluri din Vaslui.
Pentru lichidarea incendiului, care se manifestă cu degajări mari de fum, la faţa locului pompierii intervin cu mai multe autospeciale de stingere şi o cisternă cu apă. De asemenea, la locul intervenţiei se află un echipaj de Terapie Intensivă mobila şi unul al Serviciului Judeţean de ambulantă.

Persoanele care se aflau în depozit s-au autoevacuat, iar pompierii au intervenit pentru scoaterea mai multor bunuri din hală.

Pompierii recomandă persoanelor aflate în apropiere să rămână în locuinte până la stingerea incendiului, să evite deplasareaîin zona de manifestare a incendiului, să închidă uşile şi ferestrele locuinţelor pentru evitarea pătrunderii fumului generat de incendiu, să părăsească zona de manifestare şi să identifice locuri sigure, aerisite. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.