Incendiului izbucnit vineri seară la depozitul de uleiuri folosite şi vopsea din municipiul Sibiu a fost stins, sâmbătă dimineaţă, după mai mult de zece ore în care sute de pompieri din judeţele Sibiu, Alba, Hunedoara, Vâlcea şi Mureş au intervenit. Nu s-a înregistrat nicio victimă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii ISU precizau mai devreme că s-au produs mai multe explozii, dar nu există victime şi a fost îndepărtat pericolul extinderii focului, iar circa 200 de pompieri acţionează în prezent pentru stingerea focului.

Un incendiu a izbucnit, vineri seară, la un depozit de uleiuri folosite, vopsea pe bază de apă şi recipiente sub presiune goale aflat în municipiul Sibiu. Purtătorul de cuvânt al ISU SIbiu, Cristina Criveanu, a anunţat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, că trei sute de pompieri din judeţele Sibiu, Alba, Hunedoara, Vâlcea şi Mureş intervin la incendiul produs la un depozit de uleiuri folosite şi vopsea din municipiul Sibiu. De asemenea, sunt zeci de autospeciale, dar şi echipaje medicale. 

”În sprijinul lor sunt jandarmi, IPJ Sibiu, angajaţi ai Poliţiei Locale, Agenţiei de Mediu, ai Aeroportului, ai Primăriei Sibiu, Gărzii de Mediu, Apă Canal, Delgaz Grid, Electrica”, a transmis Cristina Criveanu. 

”Rugăm cetăţenii să se îndepărteze de focarul incendiului, având în vedere poluarea produsă de fumul degajat, urmare a arderii substanţelor. De asemenea, recomandam celor din vecinătatea zonei afectate să ia măsuri, fie de adăpostire în locuinţe cu geamurile închise, fie de părăsire a zonei”, a mai declarat Cristina Criveanu. 

Potrivit acesteia, s-a întrunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă la faţa locului pentru a analiza situaţia, întrucât sediul operatorului economic la care se manifestă arderea se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 2.600 de metri pătraţi. Cea mai mare parte a acestei suprafeţe a fost afectată de incendiu. 

Incendiul a izbucnit, vineri seară, şi se manifestă la un depozit de uleiuri folosite, vopsea pe bază de apă şi recipiente sub presiune goale, aflat la ieşirea din municipiul Sibiu către Mediaş. 

Circulaţia în zonă a fost complet restricţionată, fiind notificate Romatsa şi Aeroportului din Sibiu pentru atenţionarea zborurilor, având în vedere fumul dens degajat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.