Un incendiu violent a izbucnit, miercuri noapte, la mansarda unui bloc din municipiul Gura Humorului, toţi locatarii din cele 60 de apartamente ale blocului, care are două scări, fiind evacuaţi de către pompieri. În urma incendiului, cinci persoane, între care un copil, s-au intoxicat cu fum şi au fost transportate la spital. Pompierii au intervenit toată noaptea pentru stingerea incendiului, focul fiind lichidat miercuri dimineaţă, după aproximativ zece ore de la izbucnirea acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 10:57 - Incendiul izbucnit la mansarda blocului din Gura Humorului, lichidat după o intervenţie de aproape zece ore

Incendiul izbucnit în noaptea de miercuri spre joi, la mansarda unui bloc din Gura Humorului, cinci locatari fiind transportaţi la spital, a fost lichidat după o interevenţie de aproape zece ore.

O comisie mixtă de pompieri şi poliţişti se află la faţa locului şi urmează să stabilească ce a provocat focul.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, incendiul a fost lichidat în jurul orei 8.30, la ora transmiterii acestei ştiri o comisie mixtă formată din pompieri şi poliţişti aflându-se la faţa locului.
 
Comisia face cercetări pentru stabilirea cauzei probabile de producere a incendiului.
 
Incendiul izbucnit la un apartament situat la mansarda unui bloc din oraşul Gura Humorului a fost anunţat prin 112 miercuri seară, la ora 22.40, potrivit ISU Suceava.

UPDATE 06:50 - Pompierii au intervenit toată noaptea pentru stingerea incendiului de la Gura Humorului, focul nu a fost lichidat

Pompierii suceveni intervin de aproximativ şapte ore pentru stingerea incendiului izbucnit la mansarda unui bloc din Gura Humorului, în noaptea de miercuri spre joi, la ora transmiterii acestei ştiri lucrându-se la lichidarea ultimelor focare.

FOTO: ISU Suceava
FOTO: ISU Suceava
FOTO: ISU Suceava
FOTO: ISU Suceava

”E localizat, se lucrează la lichidarea ultimelor focare. Sub acoperişul de tablă mai sunt elemente din lemn care fumegă. Se decopertează tot”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, Alin Găleată, miercuri dimineaţă, pentru News.ro.

Potrivit sursei citate, focul a afectat o suprafaţă de aproximativ 800 de metri pătraţi.

 

FOTO: ISU Suceava
FOTO: ISU Suceava

Locatarii blocului, care au fost evacuaţi, au înnoptat la rude sau în internatul colegiului ”Alexandru cel Bun”, pus la dispoziţie de către Primărie.

Incendiul a cuprins mansardele a două scări ale blocului.

Iniţial, la faţa locului au intervenit şase autospeciale de stingere şi trei autoscări, numărul acestora crescând pe parcursul intervenţiei după ce pompierilor suceveni li s-au alăturat cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Nicolae Iorga” al judeţului Botoşani şi de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Cornu Luncii.

”Pentru a interveni eficient, la faţa locului au fost mobilizate, pe rând, 16 autospeciale, din care 4 autoscări pentru lucru la înălţimi şi o ambulanţă SMURD. Pompierii au desfăşurat dispozitive de intervenţie pe toate laturile blocului şi au refulat apă în permanenţă pentru a bloca flăcările să se propage la vecinătăţi şi la apartamentele de la etajele inferioare. Intervenţia s-a desfăşurat atât din exterior, de pe autospecialele pentru lucru la înălţimi, cât şi din interior, în locurile unde salvatorii au putut pătrunde în siguranţă deasupra blocului”, se arată într-un comunicat transmis de ISU Suceava.

Incendiu la mansarda unui bloc din Gura Humorului, locatarii fiind evacuaţi 

Un incendiu a izbucnit, miercuri noapte, la mansarda unui bloc din municipiul Gura Humorului, locatarii blocului fiind evacuaţi de către pompieri care intervin pentru localizarea focului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, Alin Găleată, a declarat pentru News.ro că incendiul a cuprins mansarda locuibilă a unui bloc cu patru etaje din Gura Humorului.

FOTO: ISU Suceava
FOTO: ISU Suceava

La faţa locului intervin pompierii cu şase autospeciale de stingere şi trei autoscări. De asemenea, în zonă au ajuns şi o ambulanţă SMURD şi două salvări de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Locatarii blocului au fost evacuaţi de către pompieri care, la ora transmiterii acestei ştiri, intervin pentru localizarea focului.

FOTO: ISU Suceava
FOTO: ISU Suceava

Găleată a precizat că cinci persoane, între care un copil de patru ani, au fost intoxicate cu fum, însă sunt conştiente şi au fost transportate la spital.

FOTO: ISU Suceava
FOTO: ISU Suceava

Conform sursei citate, intervenţia este dificilă din cauza faptului că mansarda imobilului este acoperită cu tablă, iar focul se manifestă în interior, pompierii neputând interveni pe sub învelişul de tablă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.