Un incendiu violent a izbucnit, vineri, la un apartament dintr-un bloc din municipiul Braşov, pompierii intervenind cu mai multe autospeciale, inclusiv pentru salvare la înălţime. Peste 50 de persoane au ieşit din imobil sau au fost evacuate de forţele de intervenţie, iar mai mulţi adulţi şi copii sunt evaluaţi medical. Primarul Allen Coliban a anunţat că nu sunt victime în urma incendiului, dar au fost afectate multe apartamente, iar prioritatea este de a asigura spaţii celor afectaţi pentru a înnopta în siguranţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - "Am fost la faţa locului, nu sunt victime, sunt însă multe apartamente afectate. ISU Braşov a stins incendiul, acum este evaluată situaţia din punct de vedere al măsurilor de siguranţă necesare şi facem evidenţa persoanelor care au nevoie de adăpost peste noapte - vom oferi paturi la CATTIA şi transport. La faţa locului sunt prezente instituţiile - ISU, SMURD/Ambulanţa, Poliţia Naţională, Poliţia Locală şi colegii de la Serviciul Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei Braşov. Ne mai ajută RATBV, Centrul de Refugiaţi de la CATTIA, Direcţia de Asistenţă Socială", a afirmat Allen Coliban, pe Facebook.

El a adăugat că în seara asta "prioritatea este oferirea unui loc sigur pentru înnoptare, mâine vom putea discuta mai în detaliu despre evaluarea pagubelor, despre ajutor şi despre alte măsuri necesare".

"Evenimentul nefericit de azi îşi va lăsa amprenta asupra familiilor afectate. Din fericire fără victime omeneşti, fiind însă un prilej de reflecţie cu privire la importanţa asigurărilor pentru locuinţă. Voi aveţi?", a conchis el.

Potrivit ISU Braşov, aproximativ 30 de persoane, între care şase copii, au fost evaluate medical.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Un incendiu a izbucnit la un apartament de bloc de pe strada 13 Decembrie din Braşov, manifestându-se cu flăcări violente.

Acolo s-au deplasat, iniţial, 3 autospeciale cu apă şi spumă, o autoscară şi un echipaj SMURD, ulterior forţele fiind suplimentate cu încă 2 autospeciale de salvare la înălţime şi 3 autospeciale cu apa şi spumă.

"40 persoane s-au autoevacuat, iar 12 persoane au fost evacuate de către echipajele de intervenţie. Mai multe persoane, adulţi şi copii, sunt evaluate medical de către medici şi paramedici", a transmis ISU Braşov.

Incendiul a fost localizat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.