Un incendiu a izbucnit, miercuri, la Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean Slatina, iar pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a transmis că a fost activat Planul Roşu de Intervenţie şi au fost evacuate 36 de persoane, dintre care 6 au fost intoxicate cu fum. Autorităţile au trasmis că 30 de pacienţi vor fi relocaţi, iar 6 au ajuns la spital cu intoxicaţie cu monoxid de carbon. Ministerul Sănătăţii a precizat că secretarul de stat Monica Althamer merge la Slatina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Iohannis, despre incendiul de la Slatina: Deocamdată, din fericire, nu este atât de grav cum ar fi putut să pară chiar la început / Semnalul de alarmă este clar: Trebuie să facem spitalele mai performante, mai sigure

UPDATE: ”A început evacuarea pacienţilor către spitale, cu ajutorul autospecialelor pentru victime multiple”, a transmis ISU Olt. 

La rândul lor, rprezentanţii MInisterului Sănătăţii au transmis că secretarul de stat Monica Althamer se deplasează la faţa locului. 

”Ministerul Sănătăţii a fost informat despre incendiul produs în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Monica Althamer, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii se deplasează la faţa locului pentru a evalua situaţia şi a discuta cu autorităţile locale privind transferul pacienţilor”, a transmis Ministerul Sănătăţii. 

UPDATE: Autorităţile au anunţat că 22 de pacienţi vor fi relocaţi la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, iar alţi 8 pacienţi vor fi relocaţi la fosta Secţie de Psihiatrie din Slatina.

Alţi şase pacienţi au fost transportaţi la Spitalul Slatina, cu intoxicaţie cu monoxid de carbon. 

UPDATE: Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a transmis că a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. 

Incendiul s-a manifestat la izolatoriul spitalului, la nivel parter şi etaj 1, dar a fost stins  limitele găsite.

”Până la acest moment, au fost evacuate 36 persoane, dintre care 6 persoane au fost intoxicate cu fum şi sunt transportate la UPU. Se continuă operaţiunile de căutare”, a transmis IGSU.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Pompierii din Olt intervin, miercuri, la un incndiu izbucnit la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Slatina. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.