Pompierii militari au intervenit marţi dimineaţă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o biserică monument istoric, din municipiul Râmnicu Vâlcea. În urma incendiului au ars, între altele, catapeteasma, datând din anul 1835, şi aproximativ 20 de icoane de patrimoniu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Incendiul a fost stins.
 
Potrivit ISU Vâlcea, au ars catapeteasma (datând din anul 1835), aproximativ 20 de icoane de patrimoniu, mobilier, instalaţia electrică, aparatul de aer condiţionat, sistemul de alarmă, sistemul de supraveghere video, structura din lemn a acoperişului, precum şi alte bunuri şi obiecte de cult.
 
În plus, s-au degradat pereţii din lemn ai bisericii, învelitoarea din tablă, ferestrele şi uşa aferente pridvorului bisericii, soba din cărămidă, o roabă, o betonieră şi un motogenerator electric.
 
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este  efectul termic al curentului electric produs de un redresor defect sau suprasolicitat.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Au fost alocate de urgenţă forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o autospecială de salvare şi intervenţie la înălţime. Echipajele operative sosite la faţa locului au constatat că arde generalizat o biserică din lemn, acoperită cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa 60 de mp”, anunţă reprezentanţii ISU, care precizează că nu este pericol de propagare la biserica mare şi nici la alte construcţii, iar în zonă nu sunt case.
 
Biserica este monument istoric, fiind construită în 1746.
 
Incendiul a fost localizat, pompierii acţionând pentru lichidarea acestuia. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.