Un grav accident s-a produs luni, în Capitală, pe un şantier de lângă Biblioteca Naţională, şase muncitori fiind prinşi sub un mal de pământ. Trei au fost îngropaţi până la talie, iar doi au fost complet acoperiţi cu pământ. Cei doi au fost căutaţi mai multe ore, ultimul fiind scos după mai bine de cinci ore. Şantierul aparţine de Primăria Sector 3, iar primarul Robert Negoiţă a afirmat că ”este o zi tristă şi dificilă pentru comunitate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Robert Negoiţă, după ce un mal de pământ s-a surpat peste cinci muncitori: Este o zi tristă şi dificilă pentru comunitatea noastră
CITEȘTE ȘI UPDATE - Bucureşti: Ultimul muncitor surprins de malul de pământ a fost scos

UPDATE: ”Prin intermediului unui buldoexcavator se continuă acţiunile pentru căutarea ultimei persoane surprinse de prăbuşirea malului, în zona indicată de către constructor”, a mai transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

Poliţiştii şi inpectorii ITM au demarat cercetări pentru a ancheta incidentul.

UPDATE: Potrivit unor surse judiciare, conform informaţiilor primite de la faţa locului, lucrarea aparţine Primăriei Sectorului 3, fiind subcontractată.

”În zonă se sapă un şant pentru construirea unei fundaţii de susţinere a malului, în spatele Bibliotecii Naţionale. În incident au fost surprinse 6 persoane dintre care 3 au fost extrase şi transportate la spitalele Universitar şi Floreasca”, au transmis sursele citate. 

UPDATE: ISU Bucureşti-Ilfov a transmis că şi cel de-al treilea muncitor care era prins până la talie a fost scos din şanţ. Acesta este conştient, stabilizat. 

”În urma acţiunilor de căutare a fost găsită şi o persoană decedata, care a fost cuprinsă integral de pământ”, au mai precizat pompierii. 

Aceştia caută în continuare muncitori posibil prinşi sub pământ, întrucât numărul exact al victimelor nu se cunoaşte deocamdată. 

UPDATE: Reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov au transmis că cei doi muncitori transportaţi deja la spital au fost prinşi în pământ până la nivelul taliei. Şi cel de-al treilea este prins până la nivelul taliei.

”În acest moment salvatorii intervin pentru stabilizarea malului în dreptul unui bărbat cuprins până la talie de pământ. Este conştient. I s-a aplicat un guler cervical, poartă şi o cască de protecţie”, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov.

Acesta a precizat, de asemenea, că a mai fost găsit unul dintre cei doi muncitori despre care se presupunea că sunt acoperiţi complet de pământ.

”Se lucrează pentru căutarea celor două persoane despre care se presupune că au fost acoperite integral de pământ. În urmă cu doar câteva secunde a fost găsit unul dintre muncitori”, a mai precizat Daniel Vasile.

Muncitorul primeşte îngrijrile medicilor.

Operaţiunea continuă, nefiind exclusă varianta ca mai multe persoane să fie prinse în continuare sub malul de pământ.

UPDATE: Salvatorii au transmis că un bărbat de 50 de ani a fost transportat la Spital Universitar, iar un bărbat de 33 de ani la Spitalul Floreasca. 

Albele victime sunt conştiente.

”Se lucrează pentru extragerea celui de-al treilea muncitor şi pentru căutarea celorlalţi doi dispăruti. Concomitent se stabilizează malurile şantului, care are peste 2 m adâncime”, a mai transmis ISU Bucureşti-Ilfov. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Intervenim pentru extragerea mai multor persoane surprinse de prăbuşirea unui mal de pământ în zona Biblioteca Naţională”, a transmis, luni, ISU Bucureşti-Ilfov.

Sursa citată a precizat că doi muncitori au fost scoşi şi se lucreaza pentru extragerea celui de-al treilea.

”Potrivit informaţiilor furnizate de şeful echipei care efectua lucrări, este posibil ca alţti doi muncitori să fie acoperiţi integral de pământ”, a mai transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.