Un incendiu puternic a izbucnit, marţi, la un depozit cu materiale plastice din Uzunu, judeţul Giurgiu. Din cauza degajărilor mari de fum, a fost emis mesaj Ro-Alert pentru locuitorii a trei comune. Primele informaţii arată că nu sunt persoane rănite. Pompierii au reuşit să localizeze incendiul. Doi angajaţi care au încercat să intervină pentru a stinge incendiul au suferit arsuri şi au fost transportaţi la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
UPDATE - ”Cele două persoane care se aflau în incinta punctului de lucru au suferit arsuri, una dintre acestea la nivelul feţei, iar cealaltă la membrele superioare. Iniţial, acestea au refuzat asistenţă medicală la faţa locului, însă la finalul intervenţiei au acceptat să primească îngrijiri. Ulterior, bărbaţii, în vârstă de 57 şi 59 de ani, au fost transportaţi la UPU Giurgiu cu ambulanţele SAJ şi SMURD”, a anunţat ISU Giurgiu.
 
În urma incendiului, au ars trei mori de tocat plastic şi metal, o presă balotare, 10 saci cu aproximativ opt tone de material neferos tocat, 10 motoare electrice şi acoperişul halei pe circa 600 mp.
 
Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de efectul termic al unor substanţe incendiare în momentul folosirii unui utilaj de tocare, a arătat sursa citată.
 
UPDATE - Incendiul a fost localizat, se acţionează pentru lichidare, a transmis ISU Giurgiu.
 
”În momentul izbucnirii incendiului, la punctul de lucru al depozitului de prelucrare a materialelor reciclabile se aflau doi angajaţi. Aceştia au încercat să intervină cu mijloace proprii, iar când şi-au dat seama că nu vor reuşi să îl stingă au sunat la 112”, a precizat sursa citată.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit ISU Giurgiu, un incendiu a izbucnit la un depozit cu materiale reciclate din plastic, în localitatea Uzunu. Focul a cuprins acoperişul halei şi interiorul, pe o suprafaţă de aproximativ 600 de metri pătraţi. Acolo intervin pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni şi Detaşamentului Giurgiu, cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă. 
 
FOTO: ISU Giurgiu
FOTO: ISU Giurgiu
 
”Acesta se manifestă violent, cu degajări mari de fum. Din acest motiv, în urmă cu puţin timp, a fost emis un mesaj RO-ALERT pentru cetăţenii din comunele Călugăreni, Stoeneşti şi Schitu”, a precizat sursa citată.
 
De asemenea, a fost sesizată Garda de Mediu. 
 
Din primele informaţii reiese că nu sunt persoane rănite. 

La faţa locului intervin pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni şi Detaşamentului Giurgiu, cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.