Un bărbat din municipiul Giurgiu, care în noaptea de marţi spre miercuri a folosit o armă chiar în prezenţa unui echipaj al Poliţiei, a s-a baricadat apoi într-un apartament, de unde refuză să iasă de câteva ore. Procurorii care au preluat cazul au solicitat autorizaţie din partea instanţei pentru a intra în imobil, reuşind până la urmă să intre şi să-l imobilizeze pe bărbat. Surse judiciare au declarat că bărbatul are antecedente, după ce a fost prins conducând drogat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE -  Oficiali din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu au declarat pentru News.ro că bărbatul a  cerut ca la faţa locului să vină avocatul său ales, astfel încât anchetatorii aşteaptă ca apărătorul să ajungă pentru a lua măsuri în continuare
UPDATE - Reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu au declarat pentru News.ro că anchetatorii au obţinut mandat pentru a intra în casa în care se află  bărbatul care a folosit arma în prezenţa poliţiştilor.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - „În temeiul sesizării, la faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Biroului de Ordine Publică pentru Mediul Urban, iar, din primele cercetări, a fost identificat un bărbat, de 33 de ani, din municipiul Giurgiu, care ar fi tras mai multe focuri de armă, chiar şi în prezenţa poliţiştilor.Ulterior, la faţa locului s-a deplasat echipa operativă, formată din poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi un specialist criminalist, fiind identificate, în zona blocului apelantului, 27 de tuburi de cartuş, calibru 9 mm., percutate şi 3 cartuşe, calibru 9 mm. cu gaz. Elementele de muniţie descoperite la faţa locului au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, a transmis IPJ Giurgiu. 
Cazul a fost ulterior preluat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu.
Oficiali ai acestei unităţi au declarat, pentru News.ro, că bărbatul s-a închis într-un apartament din municipiul Giurgiu, de unde refuză să iasă, de câteva ore.  Ulterior, aceleaăi surse au afirmat că bărbatul ar fi tras focurile de arma de pe balconul apartamentului.
La ora transmiterii acestei ştiri uşa apartamentului în care se află el este păzită de către poliţişti, iar anchetatorii au cerut autorizaţie de la instanţa de judecată pentru a putea intra în locuinţă.
De asemenea, surse judiciare au precizat pentru News.ro că bărbatul are antecedente penale, el fiind cercetat în trecut după ce a fost prins la volan în timp ce se afla sun influenţa substanţelor cu efect psihoactiv. 
Cercetările şi acţiunile pentru ducerea suspectului la audieri se derulează în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor- Deţinerea sau portul fără drept de arme neletale, din categoria celor supuse autorizării şi uzul de armă neletală din categoria celor supuse autorizării fără drept.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.