Mai multe percheziţii au avut loc, joi, în Galaţi, într-un dosar privind posibile fapte de corupţie săvârşite de funcţionari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, în relaţia cu Consiliul Judeţean Galaţi. În cadrul anchetei, care vizează la acest moment fapte, nu şi persoane, au fost ridicate înscrisuri de la ISU, CJ şi de la trei primării din judeţ. Procurorii de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Iaşi au întocmit un dosar penal în care fac cercetări pentru abuz în serviciu şi infracţiuni de fals în urma percheziţiilor desfăşurate la ISU Galaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor surse judiciare, joi dimineaţă au avut loc mai multe percheziţii, în urma unei sesizări a Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi  privitoare la posibile fapte de corupţie săvârşite de funcţionari ai ISU Galaţi, în relaţia cu Consiliul Judeţean Galaţi.

Deocamdată, dosarul vizează fapte, nu persoane.

În cadrul anchetei, realizate de DGA şi Parchetul Militar Iaşi, s-au ridicat înscrisuri de la trei primării din judeţul Galaţi, de la ISU şi CJ Galaţi.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Iaşi, joi a fost făcută o percheziţie la sediul ISU Galaţi în baza unui mandat emis de instanţa competentă. În urma descinderilor, la nivelul Parchetului a fost înregistrat dosar penal în care se fac cercetări pentru abuz în serviciu şi infracţiuni de fals.

Conform sursei citate, la acest moment în cauză nu s-a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de vreo persoană şi nici punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de vreun inculpat.

"În cauză urmează a se efectua alte acte de urmărire penală şi administrarea de noi probatorii în scopul aflării adevărului şi soluţionării legale a dosarului", arată Parchetul Militar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.