Treizeci şi şase de persoane au fost evacuate, miercuri, dintr-un bloc din Galaţi, după ce pe casa scării s-a semnalat un miros puternic. Pompierii au solicitat echipajul CRBN de la Brăila pentru a efectua măsurători şi a identifica substanţa. În urma verificărilor s-a stabilit că a fost folosit un spray lacrimogen. Poliţiştii din Galaţi au stabilit că un bărbat a folosit spray lacrimogen pentru a-şi da afară fiul din apartament, în urma unui conflict cu acesta. Cei doi bărbaţi au fost amendaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE”În urma investigaţiilor, poliţiştii au stabilit că, în jurul orei 11.00, un bărbat, de 63 de ani, locatar al imobilului în cauză, pe fondul unui conflict spontan cu fiul său, de 31 de ani, ar fi folosit un spray iritant lacrimogen, pentru a-l da afară din locuinţa, pe acesta”, a transmis, miercuri, IPJ Galaţi.

Sursa citată a precizat că cei doi au fost sancţionaţi contravenţional, fiecare cu câte 500 de lei amendă, pentru participare şi provocare de scandal.

UPDATE - În urma verificărilor, popierii au stabilit că a fost vorba despre un spray lacromogen. 

”Sursa mirosului iritant: Folosirea unui spray cu gaz iritant lacrimogen în scara blocului”, a transmis ISU Galaţi. 
 
Locatarii au putut reveni în apartamente, cu recomandarea de a mai ţine geamurile deschise. 
 
Deocamdată, autorităţile nu au anunţat dacă au stabilit cine a folosit substanţa iritantă în scara blocului şi de ce. 

”La orele 13.20 Dispeceratul ISU a fost solicitat în Galaţi, pe strada Frunzei, la blocul 4F, din cauza unui miros persistent care se manifestă pe casa scării blocului cu 4 etaje”, a transmis, miercuri, ISU Galaţi.

Sursa citată a precizat că pompierii au evacuat 28 adulţi şi 8 copii din întregul bloc, iar Distrigaz a făcut măsurători şi a costatat că nu este vorba despre gaz.

”Sursa mirosului nu este cunoscutăă şi a fost solicitat un echipaj cu autospeciala CBRN (cercetare chimică, biogică, nucleară) de la ISU Brăila, care urmează să ajungă in scurt timp la incident”, a mai transmis ISU Galaţi.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.