Un fost şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Călăraşi, Marian Iorga, devenit apoi şef la IPJ Prahova, este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie după ce a primit mită un ceas de lux pentru a interveni în soluţionarea unei sesizări. MAI anunţă că împuternicirea acestuia în funcţia de inspector şef la IPJ Prahova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - ”În vederea asigurării informării opiniei publice, cu privire la situaţia ofiţerului care asigura conducerea Inspectoratului  de Poliţie al Judeţului Prahova, vă comunicăm faptul că ministrul Afacerilor Interne a dispus încetarea împuternicirii acestuia din funcţia de inspector şef. Ofiţerul a fost pus la dispoziţia Inspectoratului General al Poliţiei Române. Pe perioada punerii la dispoziţie, comisarul-şef de poliţie  va primi sarcini profesionale în zona de suport administrativ”, a anunţat MAI.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit unui comunicat al DNA, la data de 8 iulie, procurorii au început urmărirea penală faţă de Marian Iorga, fost inspector şef al IPJ Călăraşi, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită.  
“În funcţia de inspector şef al I.P.J. Călăraşi, la data de 29 aprilie 2017, ar fi primit un ceas de lux, în valoare de 4.350 lei, de la o persoană (suspect în cauză), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în atribuţiile sale de serviciu, respectiv, cu soluţionarea favorabilă a unei sesizări pe care persoana o formulase anterior”, se arată în comunicat. 
Marian Iorga este cercetat sub control judiciar. 
Între obligaţiile impuse prin această măsură se află interdicţia de a părăsi ţara şi interdicţia de a comunica, direct sau indirect, pe vreo cale, cu anumite persoane menţionate în ordonanţă. 
În ordonanţa de luare a măsurii controlului judiciar se arată că în cauză există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt: 
În acelaşi dosar mai este cercetată o persoană, fără calitate specială, pentru dare de mită.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.