Doi poliţişti de la Brigada Poliţiei Rutiere au fost prinşi joi luând mită, în urma unul flagrant, în zona Dorobanţi din Capitală. Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti anunţă că a declanşat cercetarea disciplinară în acest caz. De asemenea, în cazul punerii în mişcare a acţiunii penale, cei doi vor fi puşi la dispoziţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ”În contextul în care instituţia nu tolerează astfel de fapte, care contravin eticii şi valorilor morale ale profesiei, conducerea Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti a dispus declanşarea cercetării disciplinare faţă de aceştia, prin Serviciul Control Intern, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să fie dispuse eventuale măsuri legale în consecinţă”, a anunţat instituţia.

De asemenea, în cazul în care s-ar dispune punerea în mişcare a acţiunii penale, conform dispoziţiilor legale, poliţiştii ar fi puşi la dispoziţia unităţii.
 
Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti se disociază de astfel de comportamente şi sprijină organele abilitate în anchetele derulate.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Acţiunea, realizată în colaborare de DGA şi DNA, a fost desfăşurată pe baza informaţiilor potrivit cărora cei doi poliţişti, un ofiţer şi un subofiţer, ar fi oprit şoferii în trafic pentru presupuse încălcări ale legislaţiei rutiere, solicitându-le apoi diverse sume de bani pentru a nu le aplica sancţiunile legale, afirmă surse apropiate anchetei.

Unul dintre cei doi poliţişti ar fi şi lider sindical, mai afirmă sursele citate.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.