Patru persoane - o femeie şi cei trei copii ai ei - au murit după ce au fost lovite de un tren interregio care circula pe magistrala 800 Bucureşti - Constanţa, între localităţile ilfovene Pasărea şi Brăneşti. Femeia era însărcinată şi a lăsat şi un bilet de adio în care scria că îi pare rău şi că nu mai poate suporta. Mecanicul trenului implicat în accident spune că femeia şi copiii au ieşti brusc din pădure şi s-au aruncat în faţa locomotivei. Mama tinerei le-a declarat anchetatorilor că fiica sa suferea de depresie, fiind internată de mai multe ori. Ministrul Transpturilor, Răzvan Cuc, a decis formarea unei celule de criză după accidentul feroviar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE Femeia care s-a aruncat în faţa trenului împreună cu cei trei copii intentase divorţ, însă a renunţat la acţiune

Femeia care s-a aruncat în faţa trenului, împreună cu cele trei fetiţe ale sale, în zona comunei ilfovene Brăneşti, a vrut să divorţeze de soţul său, care era foarte gelos, însă a renunţat la acţiunea de divorţ pe care o intentase în urmă cu câţiva ani, susţin surse din rândul poliţiei.

Alexandra Braunstein, femeia de 30 de ani care s-a aruncat în faţa trenului împreună cu cele trei fetiţe ale ei - Georgiana Mihaela, în vârstă de zece ani, Ana Maria, de opt ani, şi Andreea Nicoleta, în vârstă de trei ani - era însărcinată, iar anchetatorii au găsit la locul accidentului un bilet de adio în care aceasta spunea că regretă gestul şi menţiona că nu îşi doreşte şi cel de-al patrulea copil, că nu mai suportă modul său de viaţă, fiind bolnavă şi că nu vrea ca fetiţele să sufere aşa cum suferă ea.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, femeia a intentat divorţ în anul 2009 din cauza soţului său, care era foarte gelos, însă a renunţat la acţiune.

Femeia locuia împreună cu soţul său şi cu cei trei copii în Sectorul 5 al Capitalei, iar duminică au vizitat-o pe mama acesteia, în Brăneşti. În aceeaşi zi, soţul femeii s-a întors în Bucureşti, iar ea a rămas acolo.

UPDATE - Dosar penal în cazul femeii care s-a aruncat în faţa trenului împreună cu cei trei copii

Procurorii au deschis dosar penal în cazul femeii care s-a aruncat în faţa trenului la Brăneşti, împreună cu cele trei fetiţe ale sale.

Dosarul penal a fost deschis in rem, pentru infracţiunea de omor, de către Parchetul Tribunalului Ilfov, au declarat, pentru News.ro, reprezentanţi ai instituţiei.

În acest caz, au fost făcute cercetări la faţa locului şi urmează să fie audiaţi mai mulţi martori, respectiv rude ale femeii.

UPDATE - Mama sa spune că femeia suferea de despresie şi nu îi mai dorea încă un copil

Mama femeii le-a declarat anchetatorilor că fiica sa a fost internată în trecut de două ori la Spitalul de Psihiatrie Obregia, pentru tratament, şi că urma să fie dusă din nou la spital.

Tot mama tinerei a spus că aceasta nu îşi dorea şi al patrulea copil.

Soţul acesteia ar fi fost singurul care lucra şi aducea un venit, iar alte voci afirmă că cei doi soţi se certau, bărbatul devenind gelos după ce ar fi găsit nişte jurnale ale femeii.

De asemenea, cumnatul femeii a declarat la Antena 3 că la început familia acesteia nu a fost de acord cu relaţia ei. El a mai spus că fratele său i-a cerut împrumut bani pentru ca femeia să facă o întrerupere de sarcină, dar că nu l-a putut ajuta.

"La început, când s-au cunoscut, nu au fost de acord părinţii ei. Era mai tăcută. Vorbea doar cu noi. Era mai timidă, ruşinoasă. (...) Era însărcinată. Ce ştiu de la fratele meu, acum vreo lună de zile m-a rugat să îl împrumut cu nişte bani. Nu voia să mai facă un copil. Nu am avut bani atunci să îl ajut. Şi a spus atunci: «Uite, Robert, din cauza ta trebuie să lăsăm şi copilul ăsta». Oricum, aşa a vrut Dumnezeu", a povestit el.

Pe de altă parte, fratele femeii a susţinut că aceasta avea o relaţie foarte bună cu soţul ei, că "se înţelegeau bine".

UPDATE - Mecanicul trenului: Femeia şi copiii au ieşit din pădure şi s-au aruncat direct în faţa trenului

Mecanicul care conducea locomotiva trenului implicat în accidentul de la Brăneşti soldat cu moartea unei femei şi a celor trei copii ai ei povesteşte că femeia şi copiii au apărut din pădure şi, în pofida avertizărilor sonore, s-au aruncat în faţa trenului.

Cu lacrimi în ochi, bărbatul a spus că cei patru s-au aruncat în faţa trenului.

Întrebat dacă a apucat să-i avertizeze, dacă a claxonat, mecanicul locomotivei a răspuns: "Bineînţeles că i-am claxonat. Au ieşit din pădure direct în faţa mea. Ce să fac?".

El a povestit, conform imaginilor difuzate de Antena 3, că femeia avea un copil în braţe, iar pe ceilalţi doi îi ţinea de mână şi s-au aruncat toţi în faţa locomotivei.

UPDATE - Cele trei fetiţe ale femeii aveau 3, 8 şi 10 ani

Femeia se numeşte Alexandra Braunstein, din localitatea ilfoveană Brăneşti, şi avea trei fetiţe - Georgiana Mihaela, în vârstă de zece ani, Ana Maria, de opt ani, şi Andreea Nicoleta în vârstă de trei ani.

Potrivit anchetatorilor, femeia scria în biletul de adio găsit în buzunar că îi pare foarte rău, dar că nu mai poate suporta. De asemenea, din primele informaţii a reieşit că femeia era însărcinată.

UPDATE - Ministrul Transporturilor a decis formarea unei celule de criză 

Din celula de criză va face parte şi secretarul de stat Dragoş Titea, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Transporturilor. 

”Din celula de criză, constituită la nivelul Ministerului Transporturilor, fac parte: Răzvan Cuc, Ministerul Transporturilor, Dragoş Titea — secretarul de stat coordonator al domeniului feroviar şi reprezentanţi ai instituţiilor implicate - CFR Călători, CFR Infrastructură, Autoritatea Feroviară Română (AFER) şi Agenţia de Investigare Feroviară Română (AGIFER)”, se arată în comunicat.

UPDATE - Circulaţia trenurilor pe ruta Bucureşti – Constanţa a fost reluată

Circulaţia trenurilor pe ruta Bucureşti – Constanţa a fost reluată, însă trenurile spre şi dinspre litoral au întârzieri. Conform reprezentaţilor IGPR, mecanicul locomotivei a fost înlocuit, însă reprezentanţii CFR au declarat ulterior că trenul a plecat cu acelaşi mecanic care conducea la momentul producerii accidentului.

"CFR Călători informează că azi, 17 august 2017, în jurul orei 09:20  trenul IR 1983 Bucureşti – Constanţa a lovit în zona Pasărea un grup de 4 persoane. Procuratura este la faţa locului pentru efectuarea cercetărilor. Circulaţia trenurilor în zonă este afectată, înregistrându-se întârzieri semnificative. De asemenea, în urma acestui incident tragic, trenurile spre / dinspre litoral vor circula cu întârzieri: pasagerii trenului IR 1932 Oradea – Mangalia, între care se găsesc şi 40 minori, primesc de la personalul feroviar apă, fructe, covrigei”, informează CFR Călători.

De asemenea, reprezentanţii CFR spun că cei care vor să renunţe la călătorie vor putea primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat.

Deşi iniţial a existat informaţia că trenul implicat în accident a plecat cu un alt mecanic, reprezentanţii CFR Călători au spus că acesta a declarat că poate continua drumul.

"Colegii de la Siguranţa Circulaţiei au vorbit cu el. Şeful de tren îl însoţeşte în cabină până la destinaţie, adică până la Constanţa", a declarat purtătorul de cuvânt al CFR Călători.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, femeia decedată avea în jur de 25 de ani, iar cei trei copii aveau vârste cuprinse între 2 şi 12 ani. La faţa locului sunt criminalişti şi reprezentanţi ai Poliţiei Transporturi, cercetările fiind coordonate de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Poliţiştii iau în calcul toate variantele, inclusiv cea a sinuciderii, a mai spus el.

UPDATE - Femeia care a murit lovită de tren împreună cu cei trei copii era însărcinată. Anchetatorii ar fi găsit un bilet de adio

Femeia care a murit lovită de tren, împreună cu cei trei copii ai săi, era însărcinată, iar anchetatorii ar fi găsit la locul accidentului un bilet de adio.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, Alis Grasu, a declarat pentru News.ro că din informaţiile pe care le-a primit de la locul accidentului femeia era însărcinată. Sursa citată a precizat că cei trei copii au vârste de doi, cinci şi zece ani, vârsta femeii nefiind încă stabilită.

Surse din Poliţie au declarat pentru News.ro că anchetatorii ar fi găsit la faţa locului un bilet de adio lăsat de către femeie.

Patru persoane au murit lovite de un tren care circula pe magistrala 800, între Bucureşti şi Constanţa

Patru persoane au murit după ce au fost lovite de un tren interregio care circula pe magistrala 800 Bucureşti - Constanţa, între localităţile ilfovene Pasărea şi Brăneşti. La ora actuală, traficul feroviar în zonă este blocat, iar cel puţin alte două trenuri au întârzieri mari.

Potrivit reprezentanţilor CFR Călători, joi, în jurul orei 9.30, un tren interregio care circula pe magistrala 800 Bucureşti Constanţa cu o viteză de aproximativ 160 de kilometri la oră a lovit mortal patru persoane între staţiile CFR Brăneşti şi Pasărea, deocamdată nefiind stabilite împrejurările exacte în care s-a petrecut accidentul.

Sursele citate au precizat că trenul va pleca cu întârziere şi că alte două trenuri care erau programate să circule pe această rută au întârzieri mari.

Primele informaţii arătau că pe magistrala 800 Bucureşti - Constanţa, în halta Braneşti, o minoră a fost lovită de tren şi a murit, iar ulterior, în spatele trenului, la aproximativ 500-600 de metri, au fost identificate încă trei persoane decedate, respectiv o femeie şi doi copii.

La ora transmiterii acestei ştiri se fac cercetări pentru identificarea persoanelor şi stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Din primele date există ipoteza că femeia s-ar fi aruncat împreună cu copiii în faţa trenului.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov Alis Grasu a declarat că echipajul medical de pe ambulanţă a găsit la faţa locului un copil de aproximativ zece ani şi o femeie a cărei vârstă nu a fost stabilită, iar cadrele medicale spun că ar mai fi două victime sub tren.

La ora transmiterii acestei ştiri, potrivit tabelei de Sosiri/ Plecări din Gara de Nord din Capitală, trenul interregio care urma să plece spre Mangalia la ora 8.30 are întârziere de 230 de minute, iar trenul interegio spre Constanţa, cu plecare la ora 10.38, are o întârziere de 65 de minute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.