Autorităţile din Constanţa intervin, luni, după o explozie în zona digului din faţa Hotelului Forum din Costineşti. Posibil să fie vorba despre o mină marină, evenimentul fiind cercetat. ISU Constanţa anunţă că nu există victime. S-a semnalat faptul că o a doua mină marină ar pluti în zonă, iar un puitor de mine şi un elicopter Puma Naval au verificat zona litoralului. Forţele Navale Române anunţă că nu au fost identificate mine marine în derivă în urma cercetărilor făcute în apropierea ţărmului la Costineşti, precum şi în spaţiul maritim cuprins între Constanţa şi Mangalia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CITEȘTE ȘI Un puitor de mine şi un elicopter Puma Naval vor verifica zona litoralului, de la Constanţa şi până la Mangalia / Scafandri OED cercetează incidentul de la Costineşti, acolo unde s-a produs o explozie în zona unui dig - VIDEO
CITEȘTE ȘI Forţele Navale Române anunţă că nu au fost identificate mine marine în derivă, în urma cercetărilor făcute după explozia de la Costineşti

UPDATE: Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că Forţele Navale vor verifica informaţiile potrivit cărora o a doua mină marină ar pluti în derivă în zona Costineşti. 

“În ceea ce priveşte cea de a doua mină semnalată ca plutind în derivă în aceeaşi zonă, vă informăm că Forţele Navale Române au pregătit o echipă de scafandri EOD care urmează să se îmbarce pe o navă a Gărzii de Coastă din Mangalia, urmând ca împreună să se deplaseze, în cel mai scurt timp posibil, în raionul indicat in vederea evaluării situaţiei şi intervenţiei pentru neutralizare, în măsura în care mina este identificată”, a transmis Ministerul Apărării Naţionale.
 
FOTO - INQUAM Photo / Costin Dinca
FOTO - INQUAM Photo / Costin Dinca
 
Sursa citată a precizat că explozia semnalată în zona digului din zona Costineşti este verificată de Garda de Coastă. 

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana-Maria Stoica, a afirmat că, în urma exploziei, nu s-au înregistrat victime. 

“În această dimineaţă, în jurul orei 9.00, am fost solicitaţi prin apel la 112 să intervinim în staţiunea Costineşti acolo unde a avut loc o explozie pe dig. La faţa locului au fost alocate rapid mai multe resurse din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al Judeţului Constanţa, de la staţia Tuzla o autospecială de stingere, un echipaj de prim-ajutor şi, de asemenea, ambarcaţiunea RIB, iar în aceste momente vor pleca şi colegii cu echipajul CBRN. Ajunşi la faţa locului, colegii au perimetrat zona şi au constatat faptul că este vorba de o explozie în dig. Din fericire, nu s-au înregistrat victime”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.
 
FOTO - INQUAM Photo / Costin Dinca
FOTO - INQUAM Photo / Costin Dinca

ŞTIRE INIŢIALĂ: ISU Constanţa anunţă, luni, o explozie în zona digului din faţa Hotelului Forum din Costineşti.

”Posibil mină marină”, a transmis sursa citată.

La faţa locului intervin mai multe echipaje.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.