O explozie urmată de un incendiu, cu degajări mari de fum, s-a produs, luni, la Uzina Mecanică din Cugir, judeţul Alba, unitate de stat care produce armament. În urma deflagraţiei, o persoană de 51 de ani a fost găsită carbonizată. Ministerul Economiei a anunţat luni că o echipă a ministerului se deplasează de urgenţă la fabrica de armament de la Cugir, în urma exploziei. ncendiul de la Uzina Mecanică Cugir a fost lichidat după aproximativ o oră şi jumătate, cu ajutorul a 12 autospeciale de intervenţie şi a aproape 50 de pompieri militari şi civili. În urma cercetării locului, nu au mai fost găsite persoane rănite, iar autorităţile au început o anchetă cu privire la cauzele producerii exploziei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Reprezentanţii ISU Alba au declarat, pentru News.ro, că angajaţii care erau de serviciu s-au autoevacuat când au auzit zgomotul produs de deflagraţie, însă una dintre salariate fusese dată dispărută.

Ea a fost găsită decedată în subteran în timpul intervenţiei de stingere, victima având 51 de ani. Alţi răniţi nu au fost înregistraţi.

În urma incendiului, toţi angajaţii care erau la serviciu au fost lăsaţi să plece acasă, pentru a se efectua cercetările cu privire la cauzele producerii incidentului şi pentru a se verifica dacă nu există riscuri de producere a unei noi explozii.

Uzina Mecanică Cugir, care are aproximativ 1.000 de angajaţi, este companie de stat producătoare de armanent şi muniţie, fiind sub autoritatea Ministerului Economiei.

UPDATE  - ”La ordinul ministrului Economiei, Dănuţ Andruşcă, o echipă a Ministerului Economiei, formată din secretarul de stat Ion Radu, responsabil cu industria de apărare, Marius Ioana, directorul general al Romarm şi persoane abilitate din cadrul structurii pentru situaţii de urgenţă de la nivelul Ministerului, se deplasează de urgenţă la Fabrica de Arme Cugir pentru a investiga incendiul raportat”, anunţă ministerul.

Ministerul Economiei a subliniat că este în strânsă legătură cu instituţiile abilitate implicate în această situaţie de criză.

”Aceasta este o situaţie de urgenţă încă în desfăşurare şi vom reveni cu detalii pe măsură ce reprezentanţii Cugir, ai Ministerului şi ai Parchetului, aflaţi la faţa locului vor fi în măsură să le furnizeze”, precizează instituţia.

Reprezentanţii ISU Alba au declarat, pentru News.ro, că explozia a avut loc într-un tunel de încercare din perimetrul fabricii de armanent, fiind urmată de un incendiu cu degajare mare de fum.
 
Mai multe echipaje au intervenit şi au limitat extinderea flăcărilor, iar echipa de căutare şi salvare persoane a ISU a găsit o femeie carbonizată. Victima are 51 de ani. 
 
ISU Alba a solicitat sprijin colegilor din Hunedoara şi Sibiu pentru a interveni la faţa locului.
 
Cauzele producerii exploziei nu sunt cunoscute, deocamdată.
 
Uzina Mecanică Cugir este companie de stat producătoare de armanent, fiind sub autoritatea Ministerului Economiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.