O explozie urmată de incendiu s-a produs, duminică dimineaţă, într-un apartament situat la etajul al patrulea al unui bloc din Carei. Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie şi au anunţat că s-au înregistrat zece victime. Una dintre acestea, în stare gravă, a fost transportată cu elicopertul SMURD la Oradea. Autorităţile evaluează starea blocului şi pagubele, dar încă nu au precizat cauza producerii incidentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
UPDATE - Potrivit oficialilor ISU, zece victime au rezultat în urma deflagraţiei.
 
Una dintre acestea a fost transportat cu un elicopter la Oradea, având arsuri pe 80% din suprafaţa corpului. Alţi cinci răniţi au fost duşi cu ambulanţele SMURD şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă la unitatea de primiri urgenţe din Satu Mare. Unul dintre răniţi a refuzat transportul la spital, în timp ce alte trei victime care au ieşit singure din imobilul afectat de explozie au refuzat să fie consultate de faţa locului. 
 
”Forţele de intervenţie au acţionat pentru evacuarea tuturor locatarilor din imobil, 29 de persoane fiind evacuate în zona de siguranţă. Acestea s-au relocat la familii. Nu avem solicitări pentru asigurare sau cazarea persoanelor evacuate”, a declarat Bianca Timiş, de la ISU Satu Mare. 

Aceasta a precizat că reprezentanţi ai companiilor furnizoare de gaz, electricitate dar şi ei ai Inspectoratului de Stat în Construcţii Satu Mare se află la faţa locului şi evaluează situaţia.

UPDATE: ISU Satu Mare a anunţat că a fost solicitat şi sprijin aerian din partea elicopterului de la Jibou.  

”În acest moment, trei victime, care sunt intubate, sunt transportate la Unitatea de Primiri Urgente Satu Mare cu o ambulanţă SMURD (TIM), respectiv o ambulantă SAJ”, a transmis ISU Satu Mare.  

Alte două persoane rănite au refuzat transportul la spital.  

În total sunt 11 persoane rănite, dar situaţia este în dinamică.  

ŞTIRE INIŢIALĂ: Pompierii din Satu Mare intervin, duminică, după ce s-a produs o explozie într-un apartament dintr-un bloc din Carei.  

”În acest moment, 7 echipaje ale pompierilor sătmăreni intervin cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de lucru la înalţime şi 4 ambulanţe SMURD (3 cu echipaj de prim-ajutor, iar una de terapie intensivă mobila), pentru evacuarea şi acordarea îngrijirilor medicale victimelor rezultate în urma producerii unei explozii la apartamentul etajului 4, dintr-un bloc situat în P-ţa Avram Iancu, din Carei”, anunţă ISU Satu Mare.  

FOTO - Presa Satu Mare
FOTO - Presa Satu Mare

Sursa citată a precizat că explozia a fost urmată de incendiu, astfel forţele militare acţionează în acest moment şi pentru lichidarea incendiului. 

Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie.  

”Până în prezent s-au înregistrat 11 victime”, a transmis ISU Satu Mare, fără a prcizat starea victimelor.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.