Un element de muniţie a fost găsit în cadranul ceasului din Catedrala Evanghelică din Sibiu, situată în una dintre pieţele centrale ale oraşului, în apropierea Primăriei. Descoperirea a fost făcută de către un grup de arheologi. Piaţa a fost închisă pe o suprafaţă de aproximativ 150 de metri pătraţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”La faţa locului echipajul pirotehnic a procedat la cercetarea zonei unde a fost găsit elementul de muniţie (proiectil exploziv de război calibrul 75 mm) şi anume cadranul ceasului din turnul bisericii”, a transmis ISU Sibiu. 

Pompierii au ridicat proiectilul în vederea distrugerii ulterioare. 
 
Catedrala Evanghelică din Sibiu se află de câţiva ani într-un amplu proces de restaurare şi modernizare. 

ŞTIRE INŢIALĂ: ISU Sibiu a anunţat, miercuri, că un element de muniţie a fost găsit în municipiul Sibiu, în piaţa Huet, de către în grup de arheologi.

”În scop preventiv şi a unei eficiente intervenţii la faţa locului s-a procedat la balizarea zonei şi închiderea pieţei pe o distanţă de aproximativ 150 mp. La faţa locului se află în sprijin în mod preventiv un echipaj SAJ Sibiu”, a transmis ISU.

Intervenţia este în dinamică, iar pompierii nu au transmis deocamdată date despre elementul de muniţie găsit.

Zona vizată este în imediata apropiere a Primăriei Sibiu şi a Catedralei Evanghelice, monument istoric, una dintre cele mai vechi clădiri în stil gotic din Transilvania. 
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.