Un incendiu de vegetaţie uscată care a izbucnit în judeţul Dolj s-a extins la zonele locuite, fiind afectate până în prezent şase locuinţe. Patru persoane au fost intoxicate cu fum şi au nevoie de îngrijirile medicilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE:  ”La incendiul din satul Zăval au fost afectate 12 gospodării, după cum urmează: 4 case (suprafaţa totală care a ars aprox. 410 mp), 11 anexe gospodăreşti (suprafaţa totală care a ars aprox. 590 mp), aprox. 11 tone cereale, 5 porci, 50 păsări, aprox. 18 tone lemne de foc, electrocasnice, utilaje agricole şi câteva autovehicule care erau dezmembrate în diverse procente”, a transmis ISU Dolj.

Intervenţia pompierilor este încă în dinamică, incendiul nefiind stins.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Astăzi, prin intermediul SNUAU 112, ISU Dolj a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu de vegetaţie uscată în zona localităţilor Gângiova, Comoşteni, Gighera şi Zăval. Imediat au fost anunţate autorităţile locale (serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă) care, după deplasarea la faţa locului şi analizarea situaţiei, au solicitat sprijin pentru stingerea incendiului, fiind alertată şi subunitatea de pompieri cea mai apropiată, Garda de intervenţie Bechet, care s-a deplasat la locul incendiului cu două echipaje de stingere”, a transmis, duminică, ISU Dolj.

Sursa citată a precizat că, având în vedere condiţiile meteo existente la momentul producerii şi evoluţiei incendiului - vânt puternic, vegetaţie uscată abundentă, ineficienţa măsurilor de prevenire specifice condiţiilor meteo la nivel local - incendiul de vegetaţie s-a propagat rapid dinspre câmp către zonele locuite.

”Din datele existente la acest moment, şase gospodării au fost afectate de incendiu, iar patru persoane au primit asistenţă medicală de urgenţă la locul intervenţiei, fiind intoxicate cu fum, însă acestea au refuzat transportul la spital”, a mai transmis ISU Dolj.

Sursa citată a precizat că efectivele au fost suplimentate, la locul intervenţiei fiind trimise echipaje de stingere de la Secţia de Pompieri Segarcea, Secţia de Pompieri Băileşti, Detaşamentul 1 de Pompieri Craiova şi Detaşamentul 2 de Pompieri Craiova.

De asemenea, la ordinul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, 2 autospeciale de la Detaşamentul de Pompieri Caracal din cadrul ISU Olt au fost trimise în zona afectată de incendiu.

”Pentru o mai bună monitorizare a personelor care au suferit de intoxicaţie cu fum şi atac de panică s-a luat măsura de transportare la spitalul din Dăbuleni (4 persoane) şi o persoană care suferea de hipertensiune va fi adusă la spitalul Nr.1 din Craiova”, a mai transmis sursa citată.

Intervenţia echipajelor de pompieri continuă la faţa locului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.