Doi turişti din Ucraina s-au întâlnit, sâmbătă seară, cu o ursoaică cu pui, în apropiere de Castelul Peleş. Informaţiile iniţiale anunţau că cei doi turişti au fost atacaţi de urs şi au răni prin sfâşiere, însă primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a reuşit să vorbească cu unul dintre turişti. A aflat astfel că animalul, care s-a sperit de petarde, era agitat, iar turiştii au ajuns între ursoaică şi puiul ei. Au sărit un gard pentru a se salva, rănindu-se în sârmă ghimpată. La rândul său, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a precizat că ursoaica este extrem de periculoasă când îşi apără puii, iar cei doi turişti au avut noroc că au putut sări gardul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Primarul din Sinaia afirmă că a discutat cu una dintre victimele din Ucraina şi nu au fost atacate de ursoaică / Aceasta s-a speriat de petarde / Ministrul Mediului: Am pus la dispoziţia primarilor baza legală de a interveni

 

 
UPDATE: Autorităţile din Prahova au reuşit să identifice animalul care a atacat, sâmbătă seară, doi turişti în apropierea Castelului Peleş din Sinaia, fiind vorba despre o ursoaică cu doi pui.
 
Administratorul public al oraşului Sinaia, Marian Panait, a precizat că animalul a fost identificat cu ajutorul comunităţii, după ce pe un grup local o persoană a publicat o fotografie cu ursoaica în timp ce se afla în parcul din apropierea Castelului Peleş.
 
Panait a explicat că s-a decis decis realocarea animalelor, lucru care se va întâmpla sâmbătă seară.
 
La faţa locului s-a deplasat un medic veterinar care are armă cu tranchilizante.
 
Între timp, cele două victime au fost evaluate de cătr medici şi transportate la Spitalul Judeţean Ploieşti. 
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Două persoane de naţionalitate ucrainiană au fost atacate de urs în zona Castelului Peleş şi prezintă traumatisme prin sfâşiere”, a transmis, sâmbătă, ISu Prahova. 
 
Este vorba despre un bărbat de 28 de ani, care a suferit plăgi prin sfăşiere la o mână şi la un picior, dar şi despre o femeie de 32 de ani, care are o rană la un picior. 
 
”Amândoi sunt conştienţi. La fata locului acţionează un echipaj SMURD”, a mai transmis ISU Prahova. 
 

Panait a precizat că animalul a fost identificat cu ajutorul comunităţii, după ce pe un grup local o persoană a publicat o fotografie cu ursoaica in timp ce aceasta se afla in parcul din apropierea castelului Peleş.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.