Poliţiştii de frontieră constănţeni au descoperit 1.200 de pistoale într-un camion condus de un şofer din Ucraina, la Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă. În documente scria că bărbatul transporta pistoale cu gaze pentru o firmă din Ucraina. Armele au fost ridicate pentru a fi expertizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a anunţat că armele găsite de poliţişti de frontieră în camionul condus de un bărbat din Ucraina au fost cumpărate din Turcia. 
 
“În actele prezentate la control a fost identificată o factură conform căreia transporta 1.200 Black Gun marca Stalker, calibru 9 mm, de diferite modele. Firma exportatoare îşi are sediul în Istanbul, Turcia, iar firma destinatară este cu sediul în Odessa, Ucraina”, a precizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.
 
De asemenea, procurorii au menţionat că armele respective sunt neletale. 
 
“Ca urmare, s-a procedat la efectuarea verificărilor suplimentare şi, în urma desigilării semiremorcii, au fost descărcate un număr de 60 cutii a câte 20 bucăţi fiecare, în care erau depozitate cele 1.200 pistoale identificate astfel:
- 400 bucăţi pistoale marca Stalker, model 914, calibru 9 mm;
- 200  bucăţi pistoale marca Stalker, model 917, calibru 9 mm;
- 600 bucăţi pistoale marca Stalker, model 918, calibru 9 mm.
S-a procedat la ridicarea pe bază de dovadă a celor 1.200 de pistoale neletale identificate şi depozitarea acestora la sediul Gărzii de Coastă”, a menţionat sursa citată.
 
Procurorii fac cercetări în acest caz pentru comiterea infracţiunii de contrabandă calificată.
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: Garda de Coastă a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 54 de ani, la volanul unui ansamblu rutier cu semiremorcă, înmatriculat în Ucraina.  Bărbatul transporta, conform documentelor de însoţire, pistoale cu gaze, pentru o societate din Ucraina.
 
 
“Întrucât exista suspiciunea că pistoalele fac parte din categoria armelor letale supuse autorizării, poliţiştii de frontieră au însoţit ansamblul rutier în Portul Constanţa, iar împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa-Sud au desigilat compartimentul marfă al mijlocului de transport şi să efectueze controlul amănunţit al acestuia. În urma verificărilor, au fost descoperite 60 de cutii ce conţineau 1.200 pistoale, marca Stalker, calibru 9 mm, care au fost ridicate în vederea expertizării”, se arată în comunicat.
 
Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru comiterea infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.