Interpretul de manele Culiţă Sterp este cercetat de poliţişti şi a fost reţinut, după ce, conducând băut prin Cluj-Napoca, a fost surprins de aparatul radar cu viteză mai mare decât cea permisă, dar nu a oprit la semnalul agenţilor, iar ulterior a intrat într-o intersecţie pe culoarea roşie a semaforului, lovind în plin un autoturism. Sterp a plecat de la locul accidentului, fiind găsit de poliţişti în apropierea Teatrului. Şoferul maşinii lovite a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Poliţiştii Biroului Rutier au dispus reţinerea pentru 24 de ore a conducătorului auto în vârstă de 30 de ani, din judeţul Hunedoara, implicat în cursul nopţii în accidentul rutier produs în centrul municipiului Cluj-Napoca.

”Cercetările sunt continuare în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. Bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive”, a mai transmis IPJ Cluj. 
 
Sursa citată a precizat că, în urma rezultatelor probelor biologice, fapta de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului a fost înregistrată drept contravenţie (sancţionată cu amenda şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce pe o perioada de 90 de zile, dacă alcoolemia, exprimată în grame de alcool per litru de sânge, este până la 0,80 g/l alcool pur în sânge).

ŞTIRE INIŢIALĂ: Accidentul a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, la intersecţia străzii Eroilor cu Piaţa Avram Iancu din municipiul Cluj-Napoca.

”Conform cercetărilor preliminare, impactul ar fi avut loc între autoturismul condus de un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din judeţul Hunedoara şi un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat, de 32 de ani, din judeţul Cluj. În urma evenimenului rutier, conducătorul auto de 32 de ani a fost transportat la o unitate medicală pentru investigaţii de specialitate, însă nu a rămas internat, în cazul acestuia testarea cu aparatul etilotest indicând rezultat negativ”, a transmis Poliţia Judeţeană Cluj.

Conform sursei citate, după accident, şoferul de 30 de ani - Culiţă Sterp - ”nu ar fi rămas în zona respectivă, fiind ulterior identificat de poliţişti”, în apropierea Teatrului Naţional. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatului fiindu-i recoltate probe biologice la o unitate medicală.

În acest caz, se fac cercetări pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, în cadrul anchetei urmând a fi stabilite cu exactitate condiţiile în care a avut loc evenimentul rutier.

Potrivit IPJ Cluj, diin primele cercetări a  reieşit că accidentul ar fi fost cauzat de de pătrunderea în intersecţia semaforizată, pe culoarea rosie, a conducătorului auto în vârstă de 30 de ani.

”Anterior producerii accidentului de circulaţie, conducătorul autoturismului, în vârstă de 30 de ani, din judeţul Hunedoara, ar fi fost suprins de aparatul radar utilizat de un echipaj rutier, care se afla pe strada Calea Floreşti. Poliţiştii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, conducătorul autoturismului continuându-şi însă deplasarea. Având în vedere procedurile, precum şi măsurile de siguranţă referitoare la oprirea autovehiculelor, în astfel de cazuri, în baza înregistrării vitezei cu care rulează autovehiculele, sunt dispuse măsurile legale în consecinţă”, a transmis, ulterior, Poliţia Judeţeană Cluj.

Întrebat dacă Sterp a fost reţinut, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj a afirmat: ”Momentan nu exista elemente de noutate cu privire la cercetările derulate”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.