Două persoane au fost lovite de un autoturism, luni, pe o stradă din municipiul Buzău, şoferul fugind de la locul accidentului. Din primele date, impactul s-a produs pe o trecere de pietoni. Şoferul era beat, având o concentraţie de 1,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar cu o seară în urmă şi-ar fi ameninţat soţia cu un topor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Conform IPJ Buzău, la scurt timp de la momentul la care a fost depistat de poliţişti, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost  transportat la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemei.

În cauză s-a întocmit dosar penal şi poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului, pentru vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi părăsirea locului accidentului

Cei doi bărbaţi loviţi sunt internaţi la Spitalul Judeţean Buzău. Unul dintre ei, neidentificat încă, este în stare critică, fiind adus la unitatea medicală în stare comatoasă. Cea de-a doua victimă, în vârstă de 34 de ani, este stabilă hemodinamic şi respirator.
 
Surse din rândul anchetatorilor susţin că şoferul de 38 de ani, din Pietroasele, ar fi ajuns în atenţia oamenilor legii încă de duminică seară. În jurul orei 18:00, ar fi provocat un scandal în propria locuinţă, ameninţându-şi soţia cu un topor. Mama bărbatului ar fi anunţat poliţiştii că acesta îşi ameninţă soţia cu un topor, astfel că oamenii legii care au intervenit au decis emiterea unui ordin de protecţie pentru soţia bărbatului violent şi copilul ei, în vârstă de 2 ani.
 
După ce poliţiştii i-au interzis să se apropie de familia sa, bărbatul de 38 de ani a plecat de acasă.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Conform Poliţiei Judeţene Buzău, din primele date a reieşit că un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Pietroasele, a accidentat doi pietoni, care s-ar fi angajat în traversarea drumului în zona marcajului pietonal.

Ulterior, bărbatul aflat la volanul maşinii a părăsit locul accidentului, fiind găsit însă în scurt timp de poliţişti.

Pietonii, doi adulţi, au fost preluaţi de ambulanţă şi transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.

Poliţiştii vor întocmi dosar penal, continuând cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul şi în vederea încadrării juridice corespunzătoare a faptei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.