O femeie în vârstă de 50 de ani din judeţul Botoşani a murit după ce a suferit o plagă împuşcată la nivelul gâtului, iar poliţiştii au găsit în camera victimei o armă neletală, cu aer comprimat pentru tir sportiv, care ar fi trebuit supusă autorizării. Anchetatorii au stabilit că această armă era folosită pentru alungarea animalelor sălbatice din apropierea gospodăriei. Arma s-ar fi descărcat accidental în timp ce era mânuită de soţul victimei. Arma era împrumutată de la un tânăr care a introdus-o ilegal în România şi care a fost reţinut pentru contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - IPJ Botoşani a precizat că arma ar fi fost mânuită de soţul femeii şi s-ar fi descărcat accidental. 
“Din cercetările efectuate până în acest moment a reieşit faptul că arma respectivă ar fi fost  mânuită de soţul victimei, împrejurare în care s-ar fi descărcat accidental, iar muniţia percutată a rănit femeia în zona gâtului”, a precizat IPJ Botoşani.
Poliţiştii au mai stabilit că arma fusese împrumutată de la un tânăr de 21 de ani, care a fost reţinut în acest caz pentru că nu era autorizat să deţină astfel de arme. 
“Bărbatul ar fi împrumutat arma de la un tânăr, de 21 de ani, din aceeaşi localitate care ar fi procurat-o dintr-o altă ţară si a introdus-o în România fără drept. Acesta nu era autorizat să deţină sau să folosească astfel de arme. Faţă de tânărul, de 21 de ani, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J Botoşani. Acesta este bănuit de comiterea infracţiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept”, a mai anunţat IPJ Botoşani.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Botoşani a anunţat că poliţiştii au fost sesizaţi luni seara, prin apel 112, cu privire la faptul că o femeie, de 50 de ani, din comuna Hilişeu Horia a fost găsită în stare de inconştienţă în locuinţă. 
“Aceasta prezenta o plagă împuşcată la nivelul gâtului, ulterior fiind constatat decesul de către cadrele medicale. În camera în care se afla victima a fost descoperită o armă neletală, cu aer comprimat pentru tir sportiv.  Din primele verificări s-a stabilit faptul că arma respectivă era procurată dintr-o altă ţară si introdusă în România de o  cunoştinţă a familiei victimei, fiind utilizată pentru a alunga animalele sălbatice din apropierea gospodăriei.  Arma este din categoria celor supuse autorizării, însă  proprietarul nu era autorizat în acest sens”, a precizat IPJ Botoşani.
Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul. 
De asemenea, ei fac verificări pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi contrabandă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.